veronmaksajat.fi

KOTI

Kiikarissa asumisoikeusasunto? Hakuprosessi muuttuu ensi vuonna

Kiikarissa asumisoikeusasunto? Hakuprosessi muuttuu ensi vuonna
26.9.2022

Asumisoikeusasunnon saamiseksi haetaan aluksi hakualueen kunnalta järjestysnumero. Helsingin seudulla ja sitä ympäröivillä Kuuma-kunnilla on yhteinen järjestysnumero.

Ensi vuonna aso-asunnon hakemisessa tapahtuu kuitenkin muutoksia, kun laki muuttuu. Järjestysnumeroa haetaan entiseen tapaan kunnilta 31.8.2023 saakka. Sen jälkeen haku tapahtuu ARAn valtakunnallisesta palvelusta.

Hakijan kannalta suurin muutos on, että 1.9.2023 jälkeen haetut järjestysnumerot ovat voimassa kaksi vuotta, ja niitä voi saada vain yhden kerrallaan.

Kunnan antamalla vanhalla järjestysnumerolla voi hakea aso-asuntoa 31.12.2023 saakka. Tämän jälkeen vanhat numerot vanhenevat.

Kun järjestysnumero on haettu, asumisoikeusasuntoa haetaan suoraan asumisoikeusasuntojen omistajayhteisöiltä. Hakijat hyväksytään asumisoikeuden haltijaksi järjestysnumeron mukaisessa järjestyksessä.

Hakijatalouden on alitettava asetettu varallisuusraja. Asukasvalinnan perusteina ovat siis jatkossakin järjestysnumero ja varallisuusraja alle 55-vuotiailla hakijoilla. 

ASUMISOIKEUSASUNTO Omistus- vai vuokra-asunto vai jotain siltä väliltä? Asumisoikeusasuntojen suosio kohtuuhintaisena asumismuotona kasvoi korona-aikana. Lue lisää asumispoiekusasunnoista >>

Matti Remes

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti