veronmaksajat.fi

KOTI

Asuntoilmoitusten tiirailijoita kuutta eri tyyppiä – oletko remontoija, huvittelija, haaveilija tai jotain muuta?

Asuntoilmoitusten tiirailijoita kuutta eri tyyppiä – oletko remontoija, huvittelija, haaveilija tai jotain muuta?
30.5.2023

Asunnonetsijöistä on tunnistettavissa kuusi erilaista tiirailijatyyppiä. Selailijoiden joukossa on niin tositarkoituksella asuntoa etsiviä, huvittelijoita kuin luksusasuntojen fiilistelijöitäkin, ilmenee Oikotien kyselystä. 

1. Sen yhden ja oikean metsästäjä skannailee kotia hyvin tarkkojen kriteerien perusteella. Kriteereinä voi olla esimerkiksi tietty alue tai edullinen hintataso tai sauna ja hissi. Juuri sen oikean metsästäjä ei tapaa tehdä valintaa kiireessä, vaan hän kyttää, milloin löytyisi täydellinen.

2. Huvittelija selaaa asuntoilmoituksia kauhistellakseen tai ihaillakseen muiden koteja. Huvittelutiirailu on hänelle ajankulua ja viihdettä. Tämä tiirailija jakaa löytöjään ja huomioitaan mielellään myös ystäviensä kanssa.

3. Inspiroituja ihailee muiden sisustusratkaisuja. Hän kokee erilaisten sisustusten katselemisen inspiroivaksi jo itsessään, mutta harrastaa asuntotiirailua myös löytääkseen ideoita ja ratkaisuja oman kotinsa sisustamiseen.

4. Haaveilija unelmoi kalliista asunnosta ja rikastumisesta. Hänellä on hakuvahti ökyasunnoille, etteivät parhaat luksuslukaalit jää huomaamatta. Kalliiden asuntojen katselu myös motivoi paksumpien tienestien perään. Osalle haaveilijoista haaveasunnot ovat unelma, osalle tavoite.

5. Elämäntilanteen liikkeelle laittama on asuntokaupoilla elämänmuutoksen takia. Yksi lähtee opiskelemaan, yksi opiskeluista töihin, yhdellä on parisuhde, yksi saa lapsia ja yhdellä ovat lapset jo lentäneet pesästä. Joku taas etsii itselleen väliaikaista majaa remontin vuoksi.

6. Remontoija etsii sopivaa kohdetta, jonka pääsisi uudistamaan ja myymään hyvällä katteella tai muokkaamaan itselleen juuri oman näköisen ja tuntuisen kodin. Remontoija keskittyy erityisesti asuntojen pohjapiirroksiin. Koska pinnat joka tapauksessa remontoidaan, olennaisinta on puntaroida, millainen pohjaratkaisu palvelisi parhaiten tarpeita.

Oikotie Asuntojen kyselytutkimukseen vastasi 2 147 suomalaista tammikuussa 2023.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti