veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Airbnb ja asumisaika – vaikuttaako Airbnb-vuokraus asumisaikaan omistusasunnossa?

Airbnb ja asumisaika – vaikuttaako Airbnb-vuokraus asumisaikaan omistusasunnossa?
20.7.2018

Ostin uuden asunnon 1.7.2016 ja muutin sinne muutaman viikon päästä 15.7.2016. Myyn asunnon ja kaupat tehdään 1.8.2018. Muutan pois asunnosta heinäkuun lopussa.

Olen vuokrannut asuntoani kesäisin Airbnb:n välityksellä vuosina 2016 ja 2017 (5 viikkoa/vuosi). Olen ilmoittanut vuokratuloni verottajalle ja vähentänyt vuokratulojen hankintaan liittyvät kulut.

Katkaiseeko Airbnb-vuokraus luovutusvoiton verovapauden edellyttämän kahden vuoden asumisajan omistusasunnossa? Joudunko maksamaan myyntivoitosta veroa?

Lakiasiain johtaja Vesa Korpela vastaa:

Verohallinnon kannan mukaan asunnosta saamasi luovutusvoitto on näissä olosuhteissa veronalaista pääomatuloa.

Oman asunnon luovutusvoitto on verovapaata tuloa, jos asuntoa on käytetty omistusaikana yhtäjaksoisesti kahden vuoden ajan omana tai perheen vakituisena asuntona. Tilapäinen poissaolo omistusaikana ei sinänsä katkaise yhtäjaksoista asumista, jos asunto on poissaolon aikana varattu omaan tai perheen käyttöön ja asuntoon palataan poissaolon jälkeen asumaan.

Jos asunnosta on vuokrattu alle puolet, ei vuokrauksella ole vaikutusta luovutusvoiton verovapauteen. Jos taas olet pitänyt verovapauden edellyttämän ajan omassa käytössäsi alle puolet asunnosta, on vain omaa käyttöä vastaava osa myyntivoitosta verovapaata.

Rahat, verot, työ & eläke

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.