veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Näin vältät tulipalon kesämökillä

Näin vältät tulipalon kesämökillä
5.4.2016

Kevät ja kesä ovat tulipalojen sesonkiaikaa kesämökeillä. Näillä keväthuoltovinkeillä aloitat mökkikauden turvallisemmin.

  1. Aloita tulisijan käyttö pienellä tulella, vähän kerrassaan. Tulisija, yhdyshormi ja savupiippu laajenevat lämmetessään, joten liian raju lämmittäminen voi aiheuttaa halkeamia ja palovaaran.
  2. Kun lämmität sisätiloja, sähkölaitteisiin mahdollisesti kertynyt kosteus poistuu samalla vähitellen. Sirinä, särinä tai jopa mahdollinen sähkölaitteesta lähtevä haju ovat merkkejä huoltotarpeesta. Voit itse sammuttaa ja irrottaa laitteen pistokkeesta. Kaiken muun hoitaa turvallisimmin huoltoliike.
  3. Herättele terassilla tai pihalla ollut grilli varovasti talviunilta. Alkuun voit tehdä nopean tarkistuksen kosteuden, ruosteen tai syöpymien aiheuttamista vaurioista. Tarkista kaasugrillistä myös nestekaasuletkun kunto ja säätimien toiminta.
  4. Pakkaa palovaroitin keväällä mukaan mökille ja kiinnitä se kattoon. Jos varoitin on ollut talven yli mökissä, testaa sen toiminta painamalla testinappia. Tämä on hyvä tehdä myös aina, kun mökiltä ollaan oltu poissa pidempi aika.
    Lähde: Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö/SPEK, turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino

Mökkikauden alku näkyy SPEKin tilastoissa. Asuntopalot kesämökeillä lähtevät kasvuun huhtikuussa ja eniten paloja syttyy kesäkuussa.  Elokuun jälkeen palot kääntyvät jälleen laskuun.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.