veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Verottajan postierehdys: Tulorekisterikirje 2 000 yritykselle syyttä

Verottajan postierehdys: Tulorekisterikirje 2 000 yritykselle syyttä
24.6.2019

Verohallinto on lähettänyt ohjekirjeen yrityksille, joiden ilmoittamat palkat ja ennakonpidätykset ovat olleet alkuvuodesta merkittävästi pienemmät kuin viime vuonna.

Kirjeitä on lähetetty 12 000 kappaletta, mutta niistä noin 2 000 on lähtenyt aiheettomasti. Tällaisen kirjeen saaneilla yrityksillä ennakonpidätysten määrä on ollut aikaisempaa suurempi tai ero ennakonpidätyksissä ei ole ollut merkittävä. Verohallinto pahoittelee syyttä lähtetystä kirjeestä aiheutuvaa vaivaa.

Jos ilmoitukset on jo annettu tulorekisteriin, ei kirjeen vuoksi tarvitse olla yhteydessä Verohallintoon eikä Tulorekisteriyksikköön.

Vuodesta 2019 alkaen palkkatiedot on pitänyt ilmoittaa tulorekisteriin. Jos palkkatietojen ilmoittamisessa tulorekisteriin on ongelmia, Verohallinto antaa toimintaohjeita:

  • Jos ilmoitukset tulorekisteriin tekee yrityksen puolesta tilitoimisto tai muu palveluntarjoaja, ota yhteyttä tilitoimistoon tai palveluntarjoajaan.
  • Jos käytät ilmoittamiseen palkkahallinnon järjestelmää, ota yhteyttä järjestelmätoimittajaan.
  • Jos käytät ilmoittamiseen tulorekisterin asiointipalvelua, ota yhteyttä tulorekisterin asiakaspalveluun esimerkiksi chatilla, palautelomakkeella tai soittamalla palvelupuhelimeen.

Satu Alavalkama

Rahat, verot, työ & eläke, koti