veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Verokortti muuttuu – koko vuodelle yksi tuloraja, sivutulon verokortti poistuu

Verokortti muuttuu – koko vuodelle yksi tuloraja, sivutulon verokortti poistuu
5.10.2018

Verokortti uudistuu ensi vuoden alusta alkaen. Kortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille. Kaikki työnantajat käyttävät samaa verokortille laskettua veroprosenttia.

Sivutulon verokortti poistuu, joten sama verokortti käy jatkossa kaikille palkkatuloille. Sivutuloille tai eri työnantajille ei enää lasketa eri veroprosenttia. 

Uudessa verokortissa ei ole enää palkkakauden tulorajoja, vaan yksi tuloraja koko vuodelle. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan.

Ensi vuonna riittää, että työntekijä esittää verokortin tai verokortin kopion työnantajalleen. Työnantajan ei tarvitse enää säilyttää työntekijän verokorttia itsellään.

Tuloja pitää seurata tarkasti

Koska verokortissa on vain yksi vuosituloraja, on työntekijän seurattava tulojaan aikaisempaa tarkemmin. Tarkkuus on paikallaan etenkin silloin, jos työntekijällä on useita työnantajia.

Uudet verokortit postitetaan joulukuussa, ja ne otetaan käyttöön 1.2.2019.

Tammikuussa 2019 on käytössä vuoden 2018 perusverokortti. Vuonna 2018 ansaitut tulot eivät vaikuta tammikuun ennakonpidätysprosenttiin. Tammikuussa voi käyttää myös vuonna 2018 voimaan tullutta muutosverokorttia.

Lisätietoa verokortin muutoksista

Minna Petäinen

 

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti