veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Verohallinto oikaisee joulukuulta noin 3 000 autoverotuspäätöstä – autoliike hyvittää veronalennuksen ostajalle

Verohallinto oikaisee joulukuulta noin 3 000 autoverotuspäätöstä – autoliike hyvittää veronalennuksen ostajalle
23.5.2019

Verohallinto oikaisee 3 000 uusien ajoneuvojen autoverotusta koskevaa verotuspäätösta joulukuulta 2018. Oikaisu liittyy autoverotaulukoihin vuodenvaihteessa tehtyihin muutoksiin.

Jos ostit auton joulukuun alun 2018 jälkeen, sinun ei tarvitse olla yhteydessä Verohallintoon. Autoliike hyvittää veronalennuksen ostajalle sen jälkeen, kun autoliike on saanut vahvistuksen verotuksen oikaisuun Verohallinnolta. Osa autoliikkeistä oikaisi verotason jo ennalta joulukuussa tehtyjen kauppojen yhteydessä.

Jos veronalennus koskee joulukuussa luovutettua uutta ajoneuvoa, eikä veron alennusta ole huomioitu jo autokaupan yhteydessä, auton ostaja voi kysyä liikaa kannetun autoveron palautuksesta ajoneuvon myyjältä.

Verohallinto kertoo tiedotteessa, että oikaistavista verotuspäätöksistä on tähän mennessä käsitelty jo lähes puolet. Loputkin on tarkoitus saada käsiteltyä pääosin kesäkuun 2019 loppuun mennessä.

Henkilö- ja pakettiautoja rekisteröitiin joulukuussa 2018 noin 7 200 kappaletta. Oikaisut koskevat noin 3 000 rekisteröityä uutta ajoneuvoa.

Vuoden 2019 alussa voimaan tullut autoverolaki muutti autoverotaulukoita, jotta ne vastaisivat tarkemmin niitä verotasoja, jotka olivat käytössä ennen WLTP-päästömittaustavan käyttöön ottoa. Uusien verotaulukoiden soveltaminen alkoi takautuvasti 3.12.2018 alkaen, joten Verohallinto on oikaissut ennen uuden lain voimaantuloa tehtyjä autoverotuspäätöksiä.

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti