veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Verohallinnon nimissä liikkuu huijaustekstiviestejä veronpalautuksista – tuhoa viesti, älä klikkaa linkkiä

Verohallinnon nimissä liikkuu huijaustekstiviestejä veronpalautuksista – tuhoa viesti, älä klikkaa linkkiä
7.6.2022

Verohallinnon nimissä liikkuu edelleen huijaustekstiviestejä, joissa “hyvityksen saamiseksi” pyydetään klikkaamaan linkkiä verkkosivulle. Verohallinto ohjeistaa tuhoamaan viestin ja muistuttaa samalla, että veronpalautusten maksua varten oma tilinumero kannattaa ilmoittaa Omaverossa.

Toimintaohjeet huijausviestin saaneelle ovat yksinkertaiset: älä klikkaa linkkiä, tuhoa viesti. Huijauksien takia Verohallinnon lähettämissä viesteissä ei ole koskaan suoraa linkkiä Omaveroon.

Verohallinto on saanut ilmoituksia huijaustekstiviesteistä kuukauden ajan. Parhaillaan liikkuva tekstiviestihuijaus näyttää tältä:

Älä klikkaa huijaustekstiviestiä Kuva: Verohallinto

Useimmille veronpalautukset tulevat elo- tai syyskuussa

Veronpalautusten tai mahdollisten jäännösverojen eli mätkyjen määräpäivät ovat eri ihmisillä eri aikaan. Ensimmäiset saavat veronpalautuksensa heinäkuussa, suurin osa elo-syyskuussa. Lopuillekin palautukset maksetaan viimeistään joulukuussa.

"Veronpalautusten saajien pitää muistaa tarkistaa, että tilinumero on Verohallinnon tiedossa ja oikein. Emme saa tilinumerotietoja esimerkiksi pankeilta", ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta sanoo tiedotteessa.

Tilinumeron voi tarkistaa Omaverosta, esitäytetystä veroilmoituksesta ja verotuspäätöksestä.

Viime vuonna noin 30 000 henkilöä sai veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä, koska Verohallinnolla ei ollut henkilöiden tilinumeroita ajoissa tiedossa. Maksuosoituksena maksetun veronpalautuksen voi lunastaa Nordean konttoreista myöhemmin, mutta veronpalautuspäivänä ei rahoja vielä saa.

Kaikkien veronpalautusten ja mätkyjen maksupäivät eivät ole vielä tiedossa. Maksupäivät kerrotaan lopullisella verotuspäätöksellä. "Jos esimerkiksi keväällä täydensi esitäytettyä veroilmoitusta, ei ole vielä saanut lopullista verotuspäätöstä ja maksupäivätkin ovat vielä auki."

Oma tilinumero pitää ilmoittaa Verohallinnolle Omaverossa noin viikkoa ennen veronpalautuksen maksupäivää.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti