veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Varo, veronpalautuksiin liittyvä huijausviesti liikkuu sähköpostissa

Varo, veronpalautuksiin liittyvä huijausviesti liikkuu sähköpostissa
19.11.2018

Veronpalautuksiin liittyviä huijausviestejä on jälleen liikkeellä sähköpostissa. Huijausviestissä kalastellaan luottokorttitietoja ja tilinumerotietoja valheellisen veronpalautusilmoituksen turvin.

Verohallinnon Verouutiset kertoo huijausviestistä Twitter-tilillään ja antaa myös vinkit, miten huijausviestin tunnistaa.

verouutiset

Jos olet saanut huijausviestin

  • Viesti on syytä tuhota välittömästi. Viestissä olevia linkkejä ei kannata avata.
  • Jos olet erehtynyt antamaan luottokorttitietosi, sulje kortti välittömästi soittamalla omaan pankkiin tai ottamalla yhteys korttisi myöntäjään.
  • Jos olet erehtynyt antamaan verkkopankkitunnuksesi, ota yhteyttä pankkisi ilmoittamaan palvelunumeroon ja sulje tunnukset.

Omaveron tapahtumista automaattinen ilmoitus

Voit saada Verohallinnolta esimerkiksi automaattisia ilmoituksia Omaveron tapahtumista sähköpostina tai muistutuksen tekstiviestinä. 

  • Verohallinto ei kuitenkaan koskaan pyydä sähköpostilla tai tekstiviestillä henkilökohtaisia tietoja, kuten verkkopankkitunnuksia, tilitietoja tai henkilötunnusta. 
  • Verohallinto ei koskaan kysy puhelimitse, sähköpostitse tai millään muulla tavalla pankkitunnuksiin tai luottokorttitietoihin liittyviä tietoja.

Lisätietoa huijausviesteistä

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.