veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Useimpien veronpalautukset pankkitileillä elokuussa – jäännösvero maksuun elokuun alussa

Useimpien veronpalautukset pankkitileillä elokuussa – jäännösvero maksuun elokuun alussa
4.3.2019

Veronpalautukset ilmestyvät pankkitileille  heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Suurin osa henkilöistä saa veronpalautuksensa 6.8.2019. Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on useimmilla 1.8.2019, Verohallinto kertoo.

Veronpalautuksen maksupäivään ja jäänösveron eräpäivään vaikuttavat esimerkiksi oman verotuksesi päättymispäivä, veroilmoitukseen tekemäsi muutokset tai muutokset, jotka puolisosi on tehnyt omaan veroilmoitukseensa.

Oman veronpalautuksesi maksupäivän tai jäännösveron eräpäivän näet Omaverosta ja verotuspäätöksestä.

Suurin osa henkilöistä saa verotuspäätöksen vuodelta 2018 kevään 2019 aikana Omaveroon ja postitse. Jos olet ottanut käyttöön sähköisen viranomaisasioinnin suomi.fi:ssä, saat verotuspäätöksen vain Omaveroon.

Jos verotukseen tulee muutoksia, veronpalautuksen määrä ja maksupäivät voivat muuttua. Veronpalautuksen maksaminen voi viivästyä myös siksi, ettei oikea tilinumerosi ole Verohallinnon tiedossa. Veronpalautustasi on voitu käyttää myös erääntyneiden verojen maksuksi.

Mikäli verotuksesi muuttuu, myös jäännösveroon voi tulla muutoksia. Verohallinto lähettää sinulle myöhemmin uuden verotuspäätöksen maksutietoineen.

Moni maksaa jäännösveronsa elokuun alussa

Jäännösveron eräpäivät ovat heinäkuun ja helmikuun välisenä aikana. Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on aikaisintaan kuukauden kuluttua verotuksen päättymispäivästä. Suurimmalla osalla jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 1.8.2019.

Jos jäännösverosi on 170 euroa tai enemmän, summa jaetaan kahteen maksuerään. Toisen erän eräpäivä on 2 kuukauden kuluttua ensimmäisen erän eräpäivästä.

VEROTUKSEN PÄÄTTYMISPÄIVÄ Vuodesta 2019 eteenpäin verotus päättyy Verohallinnon asiakkailla eri aikaan. Päättymispäivä näkyy verotuspäätöksestä. Päättymispäivä vaikuttaa siihen, milloin veronpalautus maksetaan tai milloin jäännösveron eli mätkyjen eräpäivä on.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti