veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Syyskuussa maksuun 1,1 miljardia euroa veronpalautuksia – rahaa tulossa veroilmoitustaan täydentäneille

Syyskuussa maksuun 1,1 miljardia euroa veronpalautuksia – rahaa tulossa veroilmoitustaan täydentäneille
1.9.2021

Perjantaina yli miljoona veronmaksajaa saa veronpalautuksia. Palautuksia on tulossa etenkin veroilmoitustaan keväällä täydentäneille palkansaajille.

Verohallinto maksaa 3. syyskuuta veronpalautuksia 1,1 miljardia euroa. Se on tämän vuoden suurin yksittäisen kuukauden veronpalautuspotti. Saajia on 1,1 miljoonaa. Elokuussa palautuksia sai 2 miljoonaa veronmaksajaa, mutta maksettavien palautusten yhteissumma oli pienempi. 

”Syyskuussa palautuksia maksetaan pääasiassa palkansaajille, jotka eivät ole huomioineet vähennyksiä verokortilla, vaan täydentäneet ne vasta veroilmoitusvaiheessa. Kun vähennyksiä ei ole huomioitu verokortilla, on maksettavien palautusten määrä suurempi”, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Juha Villman tiedotteessa.   

Veronpalautukset eivät välttämättä näy tilillä heti aamulla, vaan ne maksetaan päivän kuluessa.  Jos veronpalautuksia ei iltaan mennessä ole tullut, on mahdollista, että palautusten maksupäivä on siirtynyt eteenpäin tai että Verohallinnolla ei ole tilinumeroasi. 

Jos palautuksen saajan tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena eli rahalähetyksenä Nordean välityksellä.

Syyskuun jälkeen veronpalautukset on maksettu 95 prosentille palautuksia saavista asiakkaista.  

MÄTKYT Jäännösverojen eli mätkyjen maksupäivä on 1. syyskuuta 300 000 asiakkaalla.  

Verotus valmistuu viimeistään lokakuussa 

Kaikkien asiakkaiden lopullinen verotuspäätös valmistuu viimeistään lokakuussa. Mätkyjen tai veronpalautusten maksu on tällöin joulukuussa, tai jos mätkyjä on 170 euroa tai enemmän, maksupäiviä on kaksi, joulu- ja tammikuussa. 

Ensimmäiset ovat saaneet veronpalautukset heinäkuussa, jolloin palautuksia maksettiin pääasiassa henkilö- eli esimerkiksi toiminimiyrittäjille. Elokuun palautusten saajien joukossa taas oli paljon henkilöitä, jotka eivät muuttaneet esitäytettyä veroilmoitustaan.   

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti