veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Piilotetut miljoonat – miten verottaja kaivaa esiin ilmoittamatta jätettyjä tuloja?

Piilotetut miljoonat – miten verottaja kaivaa esiin ilmoittamatta jätettyjä tuloja?
31.5.2023

Ennen tarvittiin kateellinen naapuri. Nyt verottajan haavi on tihentynyt ja tiedon saanti myös ulkomailta on parantunut. Mitä voi seurata, jos jätät ilmoittamatta veroilmoituksessa vaikkapa bitcoin-kauppoja tai Onlyfansistä saamiasi tuloja?

Taloustaito LIVEn toukokuun vieras oli verojuristi Miika Härkönen Veronmaksajista. Aiheena olivat verottajalta saamatta jäädyt verotulot. Yhä useampi saa tuloja useista eri lähteistä ja monet tuloista pitää muistaa itse ilmoittaa veroilmoitukselle.

Mitä voi seurata, jos jättää ilmoittamatta veroilmoituksessa vaikkapa bitcoin-kauppoja tai Onlyfansista saatuja tuloja?

Verovaje on miljardeja euroja

Verottaja onnistui viime vuonna keräämään satoja miljoonia euroja verotuloja ilmoittamattomista tuloista. Verohallinnon mukaan verovaje on kuitenkin useiden miljardien eurojen suuruinen.

Miten tuota verovajetta saataisiin kurottua umpeen? Antaisitko sinä kätkettyjen verotulojen saamiseksi verottajalle näkymän pankkitilillesi? Taloustaito kysyi asiaa Instagram-seuraajiltaan ja sai melko yllättävän vastauksen.

Millaisia riskejä siihen liittyy, jos verotuloja aletaan haalia kasaan tekoälyllä?

Verotarkastuksia myös tavallisille ihmisille 

Millä perustella verottaja kohdistaa valvontatoimiaan esimerkiksi eri toimialoille? Millainen riski on tavallisella ihmisellä joutua verotarkastuksen kohteeksi?

Taloustaito LIVE tuo ruutuihin kuukausittain ajankohtaisia teemoja ja kiinnostavia vieraita. Voit katsella lähetyksiä suorana Facebookissa, Instagramissa tai Youtubessa. Lähetykset löytyvät tallenteena osoitteesta www.Taloustaito.fi/live. Live-lähetyksiä juontaa toimittaja Outi Airaksinen.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti