veronmaksajat.fi

VEROT

Metsänomistaja, veroilmoituksesi määräpäivä lähestyy

Metsänomistaja, veroilmoituksesi määräpäivä lähestyy
15.2.2023

Pelkkää metsätaloutta harjoittavilla veroilmoituksen määräpäivä on 28.2.2023. Jos harjoittaa metsätalouden lisäksi myös maataloutta tai elinkeinotoimintaa, metsäveroilmoituksen määräpäivä on 3.4.2023.  

Metsänomistajille ei tänä vuonna postitettu paperisia veroilmoituslomakkeita, vaan metsäveroilmoitus kannustetaan tekemään sähköisesti Omaverossa. Kuolinpesät ja verotusyhtymät saavat kuitenkin ilmoituksen edelleen postitse. 

Ilmoittaminen verkossa kannattaa, koska veroilmoituspohjassa ovat silloin valmiina esimerkiksi edellisen vuoden menojäännökset, varaukset ja metsävähennyksen tiedot. Omavero myös esimerkiksi laskee kalustosta suurimman mahdollisen poiston automaattisesti. Nämä toiminnallisuudet vähentävät virheiden mahdollisuutta.

Metsäyhtymä ja kuolinpesä voivat antaa veroilmoituksen Omaverossa vain, jos näiden asianhoitajalla on Suomi.fi-valtuudet. Kuolinpesällä sähköinen asiointi edellyttää y-tunnusta.

Veroilmoituksen voi antaa myös Verohallinnon paperilomakkeilla. 

Jos metsänomistaja on arvonlisäverovelvollinen, myös arvonlisävero pitää ilmoittaa ja maksaa viimeistään 28.2.2023.

Veroilmoitusvaiheessakin voit vaikuttaa verotettavan tulon määrään vielä monin keinoin. Alla Veronmaksajien vinkit verotettavan tulon säätelyyn.

Minna Petäinen 

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti