veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Lounasseteleillä voi maksaa koronakriisin aikana myös ruoan kuljetuskustannuksia

Lounasseteleillä voi maksaa koronakriisin aikana myös ruoan kuljetuskustannuksia
25.3.2020

Verohallinto on muuttanut väliaikaisesti luontoisetupäätöstään. Ravintoetua voi käyttää ruoan kuljetuskustannuksiin 31.8.2020 saakka.

Koronaviruksen yrityksille aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien vähentämiseksi Verohallinto on muuttanut luontoisetupäätöstään väliaikaisesti niin, että ravintoetua voi käyttää nyt myös ruoan kuljetuskustannuksiin.

Verottajan mukaan ravintoedun normaali käyttö lounasravintoloissa paikan päällä voi olla estynyt, kun työntekijät joutuvat työskentelemään kotona. Sen takia ravintoetua voi käyttää aterian maksamisen lisäksi nyt myös ruoan kuljettamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen. Ravintoedun määrään ja muihin ehtoihin ei ole tehty muutoksia. Työnantaja voi tarjota ravintoetuna enintään 10,70 euroa jokaista työssäolopäivää kohti.

Päätös on voimassa 24.3.2020–31.8.2020. 

Henkilöstöetujen tarjoaja Edenred kertoo koronaviruksen vähentäneen lounasedun käyttöä Suomessa 70 prosenttia. Lounassetelien ja -korttien käyttö on vähentynyt tasaisesti eri puolilla Suomea. Rahassa mitattuna pudotusta on Edenredin mukaan noin 14 miljoonaa euroa kuukaudessa.

Outi Airaksinen

Juttuun lisättu 25.3. klo 12.20 kappale Edenredistä. 

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti