veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Kuusi prosenttia yrityksistä on hakenut lisäaikaa verojen maksamiseen – hakuaika päättyy elokuun lopussa

Kuusi prosenttia yrityksistä on hakenut lisäaikaa verojen maksamiseen – hakuaika päättyy elokuun lopussa
25.8.2020

Yritykset ovat voineet maaliskuusta lähtien hakea helpotetulla maksujärjestelyllä lisäaikaa verojen maksuun.

Vaikka vain kuusi prosenttia yrityksistä on hakenut lisäaikaa verojen maksamiseen, on sitä tänä vuonna haettu yhtä paljon kuin koko viime vuonna yhteensä, Verohallinto kertoo.

Helpotettua maksujärjestelyä voi hakea vielä elokuun loppuun saakka.

Helpotettu maksujärjestely tarkoittaa, että verojen maksuun saa lisäaikaa enintään 24 kuukautta. Myös veroille maksujärjestelyssä kertyvä viivästyskorko on helpotetussa maksujärjestelyssä alhaisempi.

Verohallinto on saanut tähän mennessä 36 000 pyyntöä maksujärjestelystä. Verohallinnon ylitarkastaja Timo Helin sanoo, että noin puolet pyynnöistä on tullut yrityksiltä, puolet toiminimiyrittäjiltä ja palkansaajilta.

Yrityksistä helpotettu maksujärjestely on kiinnostanut erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Suuret yritykset eivät ole hakeneet lisäaikaa verojen maksamiseen yhtä hanakasti. Palkansaajat ovat hakeneet helpotettua maksujärjestelyä esimerkiksi mätkyilleen.

Viimeinen päivä hakea helpotettua maksujärjestelyä on 31.8. Pyynnön voi tehdä Omaverossa.

Arvonlisäveroja on lainattu takaisin yrityksille 362 miljoonaa euroa

Yritykset ovat voineet myös hakea tammi-, helmi- tai maaliskuussa maksamiaan arvonlisäveroja palautettavaksi. Kyseessä on laina, eli yritys ei saa pysyvästi pitää palautettavia maksuja.

Elokuuhun mennessä 5 400 asiakasta on hakenut lainaksi alkuvuonna maksamansa arvonlisäverot. Verohallinto on palauttanut hakijoille arvonlisäveroja yhteensä 362 miljoonaa euroa.

Viimeinen päivä hakea alkuvuonna maksettuja arvonlisäveroja lainaksi on 31.8. Pyyntö tehdään Omaverossa.

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti