veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Kiinteistövero – korjaa tiedot ja muista maksaa verosi

Kiinteistövero – korjaa tiedot ja muista maksaa verosi
28.4.2022

Jos kiinteistöveropäätöksen tiedoissa on virheitä tai puutteita, korjaa ne viimeistään 10.5.2022. Yritykset ja yhteisöt ilmoittavat muutoksista viimeistään 2.5.2022.

Viime vuonna peräti 500 000 maksoi veronsa myöhässä. Nyt on hyvä hetki valita itselle sopivin maksutapa, jotta veronmaksu ei unohdu.

Useimmilla kiinteistöveron maksupäivät ovat 8.8.2022 ja 6.10.2022 tai 6.9.2022 ja 7.11.2022.

Maksa verosi näin:

  • Ajasta maksu valmiiksi verkkopankissa. Muista käyttää niitä maksutietoja, jotka ovat tilisiirtolomakkeessa tai Omaverossa. Niistä näet kaikki tarvittavat tiedot: tilinumeron, viitenumeron, kiinteistöveron määrän ja eräpäivän. Voit maksaa oman kiinteistöverosi ainoastaan omalla kiinteistöveron viitenumerollasi. Et voi käyttää esimerkiksi puolisosi kiinteistöveron viitenumeroa.

  • Maksa Omaverossa. Silloin viitenumerot ja muut maksutiedot siirtyvät automaattisesti oikein verkkopankin maksupohjaan.

  • Tilaa e-lasku verkkopankissasi tai tee suoramaksutoimeksianto pankkisi kanssa viimeistään kolme viikkoa ennen kiinteistöveron eräpäivää. Saat e-laskun verkkopankkiisi noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää. Suoramaksu sopii niille, jotka eivät käytä verkkopankkia.

  • Yhteisöt voivat käyttää maksamisessa verkkolaskua.

HUOMAA! Et voi tilata e-laskua vain yhdestä verolajista. E-laskutilaus käsittää kaikki verolajit (kiinteistövero, jäännösvero ja ennakkovero).

Minna Petäinen 

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti