veronmaksajat.fi

VEROT

KHO: Verohallinnon tarkennettava oikaisu­vaatimuksen määräajan kellonaikaa

KHO: Verohallinnon tarkennettava oikaisu­vaatimuksen määräajan kellonaikaa
5.3.2024

Oikaisuvaatimuksen muutoksenhakuohjeissa on kerrottava jatkossa nykyistä selvemmin, että asiointitavasta riippumatta oikaisuvaatimuksen pitää olla perillä Verohallinnossa viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 16.15. Verohallinto kertoo, että muutos tehdään uusiin päätöskirjeisiin mahdollisimman pian.

Muutoksenhakuohjeen täsmentäminen on seurausta korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä (KHO:2024:22). Sen mukaan muutoksenhakuohje oli virheellinen, koska siitä ei käynyt riittävän selvästi ilmi, että oikaisuvaatimuksen on oltava perillä muutoksenhakuajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä kello 16.15 myös siinä tapauksessa, että verovelvollinen tekee oikaisuvaatimuksensa sähköisessä asiointipalvelussa.

Verohallinnon ei ole mahdollista lähettää asiakkaille korjattuja muutoksenhakuohjeita jo tehtyihin verotuspäätöksiin. Jos päätöksen liitteenä olevassa muutoksenhakuohjeessa ei mainita kellonaikaa 16.15, Omaverossa tehty oikaisuvaatimus tutkitaan myöhästymisestä huolimatta, kunhan se on saapunut Verohallintoon viimeistään muutoksenhakuajan viimeisen päivän aikana.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti