veronmaksajat.fi

VEROT

Käytätkö Suomi.fi-viestejä? Ajoneuvoverolippusi siirtyy viesteihin marraskuussa

Käytätkö Suomi.fi-viestejä? Ajoneuvoverolippusi siirtyy viesteihin marraskuussa
6.9.2023

Jos saat ajoneuvoverolipun vain paperisena ja sinulla on käytössä Suomi.fi-viestit, saat 1.11.2023 alkaen ajoneuvoverolippusi ainoastaan Suomi.fi-viesteihin.

Traficom lähettää ajoneuvoverolipun Suomi.fi-viestinä 1.11.2023 alkaen. Tämän jälkeen ne, jotka ovat tähän saakka saaneet ajoneuvoveroliput perinteisenä paperipostina ja joilla on jo käytössä Suomi.fi-viestit, saavat ajoneuvoveroliput sekä muut ajoneuvoverotukseen liittyvät asiakirjat ainoastaan Suomi.fi-viesteihin.

Jos ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön ennen marraskuun alkua, saa jatkossa automaattisesti ajoneuvoverolipun ja useiden muiden viranomaisten, kuten Verohallinnon, lähettämät postit sähköisenä. Saat esimerkiksi viestin siitä, että veroilmoituksesi tai verotuspäätöksesi ovat Omaverossa.

Saat aina tiedon uuden viestin saapumisesta sähköpostiisi. Suomi.fi-viestit toimii myös Android- ja iOS -mobiililaitteilla. Lataa Suomi.fi-sovellus, jolloin saat viestit suoraan matkapuhelimeesi.

Viestien toimitustavan voi muuttaa halutessaan takaisin paperipostiksi.

Tilaamalla ajoneuvolipun e-laskuna, verolippu toimitetaan Suomi.fi-viestien sijaan suoraan verkkopankkiin. 

Saat e-laskun käyttöösi tekemällä e-laskusopimuksen verkkopankissasi. Sitä varten tarvitset ajoneuvoverotuksen asiakastunnuksen. Asiakastunnus on merkitty ajoneuvoverolippuun, ja voit tarkistaa sen myös Traficomin Liikenteen oma asiointi -palvelusta (Omat tiedot).

NUMERO 7 500 000 |  Traficom lähettää vuosittain noin 7,5 miljoonaa ajoneuvoverolippua. Näistä reilusti yli puolet lähetetään postitse, perinteisenä paperisena laskuna. Paperisten laskujen lähettäminen maksaa yhteiskunnalle vuosittain yli neljä miljoonaa euroa.

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti