veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Tilaatko tavaraa ulkomaisista verkkokaupoista? Näin onnistut, kolme vinkkiä tullaajalle

Tilaatko tavaraa ulkomaisista verkkokaupoista? Näin onnistut, kolme vinkkiä tullaajalle
29.6.2021

Ulkomaisista verkkokaupoista tilaaminen on helppoa, mutta mikä eteen, kun ostokset pitää tullata?  Heinäkuusta alkaen kaikki EU:n ulkopuolelta toimitettavat ostokset pitää tullata ja niistä pitää maksaa arvonlisävero.

1.7.2021 alkaen kaikki EU:n ulkopuolelta toimitettavat tavarat pitää tullata ja niistä pitää maksaa arvonlisävero. EU-alueelta tilatessa tullausta ei tarvitse tehdä, jos tavara toimitetaan toisesta EU-maasta ja on valmistettu tai tullattu siellä.

Nettiostoksilla kannattaa myös muistaa, että joidenkin tavaroiden maahantuontiin liittyy rajoituksia ja kieltoja. Tulli on laatinut kolmen vinkin muistilistan, joiden avulla onnistut tavaroiden tullaamisessa.

1. Tutustu ohjeisiin, ennen kuin tilaat

2. Kun lähetys on tulossa, on aika tullata

  • Odota, että saat kuljetusyritykseltä saapumisilmoituksen.
  • Tullaa lähetys kuljetusyrityksen ilmoittamassa määräajassa. Voit tehdä sen itse Tullin nettisivuilla tai ostaa tullauksen palveluna kuljetusyritykseltä.
  • Tutustu Tullaa pakettisi -sivuun

3. Tullauksen jälkeen paketti saapuu

  • Seuraa lähetyksesi kulkua kuljetusyrityksen lähetysseurannassa.
  • Jos tarvitset lisätietoa saapumisilmoituksesta tai paketin sijainnista, ole yhteydessä kuljetusyritykseen.

Ota huomioon, että heinäkuussa pakettien tulo voi viivästyä, kun tullausmäärät moninkertaistuvat lakimuutoksen seurauksena.

”Teemme Tullissa parhaamme, jotta kaikkien pakettien tullaus sujuisi ongelmitta pakettimäärän kasvusta huolimatta. Myös tilaajana kannattaa kuitenkin varautua siihen, että viivästyksiä saattaa tulla. Nyt voi olla myös hyvä hetki harkita, mistä kiireelliset tilaukset tekee tai onko mahdollista siirtää tilausta myöhemmäksi”, sanoo tulliylitarkastaja Nadja Painokallio Tullin ulkomaankauppa- ja verotusosastolta.

Lisätietoja muutoksesta: Kaikki tullataan -infosivu

Outi Airaksinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti