veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Mihin vaalipäivän lipaskeräyksellä kerätään varoja?

Mihin vaalipäivän lipaskeräyksellä kerätään varoja?
11.4.2019

Eduskuntavaalien yhteydessä järjestetään jälleen Pieni ele -keräys, jolla on kerätty varoja hyväntekeväisyyteen jo vuodesta 1907 lähtien.

Mitä kerätyillä rahoilla tehdään, projektipäällikkö Erika Mäntylä?

”Keräystuotto jaetaan 17 kotimaan vammais- ja terveysjärjestön kesken. Tuotosta puolet jää kunnan omille yhdistyksille ja toinen puoli menee kattojärjestöille. Keräys on monille yhdistyksille todella merkittävä tapa saada varoja toimintansa pyörittämiseen. Lahjoittamalla voi olla tukemassa monia asioita mielenterveydestä FASD-lapsiin tai vaikkapa näkövammaisia ja invalideja.”

Paljonko keräys tuottaa?

”Eduskuntavaalien aikana keräystuotto on arviolta 1,5 miljoonaa euroa.”

Mitä jos lahjoittajalla ei ole käteistä?

”Nykyisin voi lahjoittaa muillakin tavoilla, kuten verkkolahjoituksena, mobiilimaksulla, tilisiirrolla tai tekstiviestillä. Vaihtoehtoja on, vaikka lipaskeräys onkin suosituin.” 

Missä kaikkialla lipaskeräys järjestetään?

”Tarkoitus on, että kerääjiä on aina sekä ennakkoäänestyspaikoilla että virallisena päivänä. Vaalipäivänä meillä on yli 10 000 lipaskerääjää eri puolilla Suomea. Joissain pienimmissä kunnissa ei ole keräystä.”

Miten pääsee mukaan lipaskerääjäksi?

”Meillä on nettisivuilla ilmoittautumislomake, jos haluaa lähteä vapaaehtoiseksi kerääjäksi. Sillä tavalla voi antaa panoksensa jonkin yksittäisen yhdistyksen, vaikkapa Sydänyhdistyksen puolesta. Kerääjän tehtävä on olla paikalla, hymyillä ja kiittää lahjoituksesta.”

Outi Airaksinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.