veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset käyttöön Lapissa jo torstaina, muualla Suomessa viikkoa myöhemmin

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset käyttöön Lapissa jo torstaina, muualla Suomessa viikkoa myöhemmin
19.10.2022

Siirtyminen talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin alkaa tällä viikolla. Muutokset alkavat Lapista torstaina, ja muu Suomi seuraa perässä ensi viikolla.

Ely-keskukset tekevät alueelliset päätökset talvikauden rajoituksista. Useimpien ely-keskusten alueilla talvikauden nopeusrajoitukset otetaan käyttöön keskiviikkona 26. lokakuuta. Koko maassa rajoitukset otetaan käyttöön perjantaihin 28. lokakuuta mennessä.

Maanteillä nopeusrajoitukset lasketaan pääosin 80 kilometriin tunnissa, joillakin tieosuuksilla 70 kilometriin tunnissa, Väylävirasto kertoo. Moottoriteillä nopeusrajoitukset laskevat 100 kilometriin tunnissa.

Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteillä voidaan pitää korkeimmat rajoitukset voimassa marraskuun loppuun asti, jos sää- ja keliolot sen sallivat. Esimerkiksi 120 kilometrin nopeusrajoitus voi siis olla voimassa valoisaan aikaan marraskuussa, jos ajo-olosuhteet ovat hyvät.

Maanteillä 100 kilometrin nopeusrajoitus voi jäädä voimaan esimerkiksi teillä, joissa ajosuunnat on erotettu toisistaan kaiteilla.

Takaisin normaaleihin nopeusrajoituksiin siirrytään tavallisesti maalis-huhtikuun vaihteessa, kun päivät pitenevät ja kelit paranevat.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti