veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Sukset mukaan lentokoneeseen? Näin pakkaat hiihto-, lautailu- ja lasketteluvarusteet lennolle oikein

Sukset mukaan lentokoneeseen? Näin pakkaat hiihto-, lautailu- ja lasketteluvarusteet lennolle oikein
14.2.2019

Pakkaa sukset ja laudat niille tarkoitettuun kuljetuspussiin. Poista kaikki vanhat matkatavaralipukkeet ja irtoremmit. Sido hihnat ja muut nauhat yhteen, jotta ne eivät takerru matkatavarakuljettimiin.

Jos matkustat kotimaanlennolla, on hyvä varmistaa etukäteen omalta lentoyhtiöltä, että sukset mahtuvat mukaan koneeseen. Pienimpien konetyyppien ruumassa ei aina välttämättä ole tilaa erikoismatkatavaroille, Finavia muistuttaa.

Älä ota mukaan suksivoiteiden poistoaineita, fluoripitoisia suksivoiteita, lämmittimiä tai lukkosulia, sillä niiden kuljettaminen on kielletty lentokoneessa. Tarkista, ettei niitä ole jäänyt suksipusseihin.

Mainitse lumivyörypakkauksesta jo matkavarauksen yhteydessä viimeistään kuitenkin lähtöselvityksessä, sillä sen kuljettamiselle on saatava lentoyhtiön lupa.

  • Kuljeta lumivyörypakkaus ja sylinterit samassa paikassa. Voit viedä ne mukanasi joko matkustamoon tai pakata ruumatavaran joukkoon.
  • Pelastuspakkauksessa olevien turvatyynyjen pitää olla varustettu paineenalennusventtiileillä.

Lue: Varavirtalähde matkustaa käsimatkatavaroissa

Tarkista hakukoneella, voitko ottaa tuotteen mukaan lennolle

RUUHKAA LENTOKENTÄLLÄ Talvilomille lähtö käynnistyy torstaina 14. helmikuuta. Varaa riittävästi aikaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapumiseen, lähtöselvitykseen ja matkatavaroiden jättöön sekä turvatarkastukseen. Ajoissa kannattaa tulla erityisesti torstaista sunnuntaihin, kun lento lähtee aamulla kello 6–9 tai iltapäivällä kello 15–18.

 Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti