veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Romutuspalkkiota käytetty jo yli tuhanteen autoon

Romutuspalkkiota käytetty jo yli tuhanteen autoon
6.2.2018

Tammikuun alusta voimaan tullutta henkilöautojen romutuspalkkiota on käytetty helmikuun alkuun mennessä 1 006 auton hankintaan, ilmenee Trafin tilastoista.

Palkkiolla hankituista autoista 74 prosenttia on ollut bensiinikäyttöisiä autoja. Kaasukäyttöisien autojen ja ladattavien hybridiautoja oli noin 7 prosenttia.

Romutuspalkkion voi käyttää uuden, vähäpäästöisen henkilöauton hankkimiseen 1.1.–31.8.2018. Palkkion saamisen edellytyksenä on, että romutettavaksi tuotava auto on käyttöönotettu vuonna 2007 tai aikaisemmin ja se ollut liikennekäytössä vuoden 2017 aikana sekä romutushetkellä. Romutuspalkkion käyttäjän on pitänyt myös olla auton omistajana tai haltijana romutusta edeltävät 12 kuukautta.

Romutuspalkkiota voi saada 1 500–2 500 euroa, josta valtion osuus on 1 000–2 000 euroa ja autoalan 500 euroa.

Romutuspalkkioon valtion varaamasta 8 miljoonasta eurosta on nyt käytetty yli 13 prosenttia. Autoalan tiedotuskeskus arvioi, että palkkiovaroja riittää jaettavaksi heinäkuulle asti, jos palkkion kysyntä jatkuu saman suuruisena myös seuraavat kuukaudet.

Vuoden 2015 romutuspalkkiokampanjassa ensimmäisen kuukauden aikana hankittiin 817 autoa. Silloin ensimmäinen kuukausi oli heinäkuu, joka on autokaupassa yleensä selvästi hiljaisempi ajankohta kuin tammikuu.

Lisätietoa romutuspalkkiosta

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke