veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Myrsky peruutti matkan, korvaako vakuutus?

Myrsky peruutti matkan, korvaako vakuutus?
7.6.2019

Onko vakuutusyhtiö korvausvelvollinen, jos matkani peruuntuu matkakohteessa jylläävän myrskyn vuoksi? Tämä ja monet muut luonnonilmiöihin liittyvät kysymykset askarruttavat matkalle lähtijöitä.

Finen vakuutusasiantuntija Hanna Salon mukaan luonnonilmiöt eivät yleensä johda matkavakuutuksista saataviin korvauksiin.

”Korvauksia matkan peruuntumisesta voi saada lähinnä silloin, jos vakuutuksen ottaja itse, lähiomainen tai matkakumppani sairastuu vakavasti, joutuu tapaturmaan tai kuolee ja matka joudutaan peruuttamaan sen vuoksi. Myös vakava omaisuusvahinko Suomessa saattaa olla korvaukseen oikeuttava syy, mikäli matka sen vuoksi peruuntuu”, hän toteaa.

Jatkolennoilta myöhästyttäessä korvaukseen oikeuttava syy voi olla se, että ensimmäinen lento on sääesteen takia myöhässä.

”Logiikka on hieman erilainen kuin kotivakuutuksessa; matkavakuutuksessa on määritelty erikseen ne asiat mitä korvataan eikä mitään muuta korvata. Laajassa kotivakuutuksessa taas on lähtökohtana, että kaikki ennalta arvaamattomat vahingot korvataan”, hän vertaa.

Op Vakuutuksesta kerrotaan, että jatkuvana vakuutuksena myytävään matkustajavakuutukseen on mahdollista ostaa valinnainen matkustajan kriisiturva. Siitä korvataan esimerkiksi evakuointi-, psykoterapia- ja peruuntumiskuluja luonnonkatastrofien varalta.

Ehtona on, että luonnonkatastrofien pitää olla yllättäviä ja vakavia. Lisäksi Suomen ulkoministeriön pitää suositella poistumaan matkakohteesta tai olemaan matkustamatta sinne. Korvauksia maksetaan ehtojen mukaisesti toteutuneiden kulujen perusteella, enintään valittuun enimmäiskorvaukseen saakka.

Kaisa Salminen

MYRSKY JA KOTIVAKUUTUS Lue toukokuun Taloustaidosta artikkeli Myrskynkestävä kotivakuutus. Voit lukea jutun Taloustaidon näköislehdestä, jos olet rekisteröitynyt jäsenpalvelumme käyttäjäksi.

 

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti