veronmaksajat.fi

VAPAALLA

Marimekko ja Makita – näitä tavaroita suomalaiset himoitsevat käytettyinä

Marimekko ja Makita – näitä tavaroita suomalaiset himoitsevat käytettyinä
17.5.2024

Suomalaisilla naisilla on käytetyn tavaran kaupassa yksi selkeä suosikki: Marimekko. Miesten suosikki on puolestaan työkaluvalmistaja Makita. Naiset ovat etsineet tänä vuonna Torista Marimekon tuotteita noin 400 000 kertaa. Ero miesten suosikkiin on huomattava – miehet ovat etsineet Makitaa tänä vuonna noin 100 000 kertaa. Naiset eivät  puolestaan etsi Makitaa juuri lainkaan.

Sekä naisilla että miehillä kymmenen eniten etsityn asian joukossa on maksutta annettava tavara. Annetaan-hakusanalla kauppapaikalta etsitään ilmaiseksi annettavaksi ilmoitettua tavaraa. 

"Suhteellisesti miehet etsivät ilmaista tavaraa selkeästi naisia useammin, koska kaikkinensa naiset tekevät hakuja paljon miehiä enemmän. Muutoin yleislinja on se, että miehet etsivät käytettyinä eniten työkoneita ja viihde-elektroniikkaa. Naiset taas eniten huonekaluja ja vaatteita", Torin johtaja Jenni Tuomisto kertoo tiedotteessa.

Muoti nousi viime vuonna Suomessa yleisimmäksi käytetyn tavaran kaupan kohteeksi. Se on paljolti naisten käymää kauppaa. Nyt Torissa on julki 200 000 myynti-ilmoitusta naisten vaatteista, 178 000 myynti-ilmoitusta lastenvaatteista ja 51 000 myynti-ilmoitusta miesten vaatteista. 

Toiseksi eniten suomalaiset hankkivat käytettynä harrastusvälineitä ja kolmanneksi eniten sisustusta. Torissa sisustus on ykkönen ja muoti kakkonen. 

TOP 10: Naisten eniten hakemat asiat tänä vuonna:

 1. Marimekko
 2. Lipasto
 3. Sohva
 4. Matto
 5. Annetaan
 6. Artek
 7. Nojatuoli
 8. Ruokapöytä
 9. Sohvapöytä
 10. Senkki

TOP 3: Naisten hauissa nousussa nyt:

 1. Terassisohva
 2. Paviljonki
 3. Keinu

TOP 10: Miesten eniten hakemat asiat tänä vuonna:

 1. Makita
 2. iPhone
 3. Lumilinko
 4. Moottorisaha
 5. Sohva
 6. Annetaan
 7. PlayStation 5
 8. Lego
 9. Artek
 10. 5 x 112-vanteet autoon

TOP 3: Miesten hauissa nousussa juuri nyt:

 1. Lehtipuhallin
 2. Naisten polkupyörä
 3. Leikkimökki

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti