veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Keskiviikkona vietetään maisemapäivää – juhlista päivää kävelyllä ja nappaa luontokuva

Keskiviikkona vietetään maisemapäivää – juhlista päivää kävelyllä  ja nappaa luontokuva
15.10.2021

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään keskiviikkona 20.10.2021. Päivää juhlistetaan valokuvakilpailulla ja omatoimisilla ja ohjatuilla  maisemakävelyillä.

Ympäristöministeriö järjestää kansainvälisen maisemapäivän kunniaksi valokuvakilpailun, jonka teemana on ”Maisemapäivä 2021”. Maisemapäivänä juhlistettaviin maisemia ovat sekä kauniit että arkiset maaseutumaisemat, kaupunkimaisemat ja luonnonmaisemat.

Voittaja palkitaan 500 euron lahjakortilla. Lisäksi luvassa on myös kirjapalkintoja.

Kansainvälistä maisemapäivää juhlistetaan myös Maa- ja kotitalousnaisten järjestämillä maisemakävelyllä. Kävelyjä järjestetään eri puolilla Suomea lauantaina 16.10. ja keskiviikkona 20.10.2021.

Pohjois-Pohjanmaalle sijoittuva kävely järjestetään virtuaalisesti, joten siihen voit osallistua mistäpäin Suomea tahansa, kunhan ilmoittaudut mukaan 18.10. mennessä.

Mikä maisemapäivä?

  • Kansainvälistä maisemapäivää vietetään Euroopan neuvoston aloitteesta vuosittain kaikissa Euroopan neuvoston maisemayleissopimukseen kuuluvissa maissa.
  • Maisemayleissopimuksen tavoitteena on suunnitella, hoitaa ja suojella maisemia. Siihen kuuluvat sekä erityisen arvokkaiksi tunnistetut että arkiset maisemat, niin maaseudulla kuin kaupungeissa.
  • Kansainvälistä maisemapäivää vietetään tänä vuonna viidettä kertaa.
  • Maisemapäivän järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus. Mukana yhteistyössä ovat Suomen Kotiseutuliitto, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Museovirasto ja Viherympäristöliitto.
  • Maisemapäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti