veronmaksajat.fi

VAPAALLA

Haikailetko uutta iPhonea? Odottelija saattaa säästää merkittävästi

Haikailetko uutta iPhonea? Odottelija saattaa säästää merkittävästi
19.9.2023

Hintatietoinen kuluttaja säästää todennäköisesti sievoisen summan, kun siirtää uuden iPhonen  hankintaa muutamalla kuukaudella. Neljä uutta iPhone 15 -mallia julkaistiin viime viikolla. 

Hintahistoria osoittaa, että iPhone-mallien hinnat laskevat merkittävästi vuoden aikana, ja jo puolen vuoden odotuksella hinnassa voi säästää jopa yli 20 prosenttia.

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan tiedot kertovat myös, että julkistukset laskevat entisestään vanhempien puhelinmallien hintoja. Ne ovat keskimäärin vähintään viidenneksen halvempia, kun uutuudet tulevat markkinoille.

Uusien 128 gigatavun tallennustilalla varustettujen iPhone 15 -mallien lähtöhinnat ovat 989 eurosta 1 249 euroon.

“Jo puolen vuoden odotuksella voi säästää hinnassa merkittävästi. Esimerkiksi viimeisin iPhone 14 maksoi julkaisuhetkellä 1 029 euroa, ja tänään sen hinta on edullisimmillaan 755 euroa”, sanoo Hintaopas-hintavertailupalvelun maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett tiedotteessa.

Vuonna 2020 julkaistun iPhone 12 -mallin hinta putosi kuudessa kuukaudessa 16 prosentilla 929 eurosta 779 euroon ja vuodessa 22 prosentilla 729 euroon.

Vuoden 2021 iPhone 13 -mallin taas sai kuuden kuukauden jälkeen 13 prosenttia julkaisuhintaa edullisemmin ja vuosi julkaisun jälkeen 17 prosenttia julkaisuhintaa halvemmalla.

Jo lyhyelläkin odotuksella voi toisinaan säästää merkittävästi: esimerkiksi iPhone 14 -mallin hinta oli 10 viikkoa julkaisun jälkeen alimmillaan 929 euroa, eli 10 prosenttia julkaisuhintaa vähemmän. 

“Vanhempien mallien hinnat yleensä laskevat entisestään uuden version tullessa markkinoille, ja ovat keskimäärin vähintään 20 prosenttia julkaisuhintaa edullisempia. Eli nyt on erinomainen aika esimerkiksi iPhone 13 tai 14 -mallien hankintaan”, Matinvesi-Bassett vinkkaa.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti