veronmaksajat.fi

TYÖ & ELÄKE

Työttömyysetuuden suojaosa on nyt 500 euroa

Työttömyysetuuden suojaosa on nyt 500 euroa
12.6.2020

Työttömyysetuuden suojaosa nousee väliaikaisesti 300 eurosta 500 euroon. Suojaosaa korotettiin kesäkuun alussa. Suojaosan korotus koskee myös yrittäjiä, joille Kela maksaa työmarkkinatukea koronaepidemian takia.

Työttömyysetuuden suojaosa tarkoittaa rahamäärää, jonka työtön työnhakija voi ansaita ilman että se vaikuttaa työttömyysetuuteen. Suojaosa on 500 euroa, jos sovittelujakso on kuukausi, tai 465 euroa, jos sovittelujakso on neljä viikkoa.

Korotus koskee niitä sovittelujaksoja, jotka alkavat 1.6. tai sen jälkeen. Jokainen suojaosan ylittävä euro vähentää jatkossakin työttömyysetuutta 50 senttiä.

Soviteltua työttömyysetuutta voi saada henkilö, joka tekee esimerkiksi osa-aikatyötä, keikkatyötä, korkeintaan kaksi viikkoa kestävää kokoaikatyötä tai lyhennettyä työpäivää lomautuksen vuoksi.

Kelan verkkosivuilla kerrotaan, että suojaosan korotus koskee myös yrittäjiä, joille Kela maksaa työmarkkinatukea koronaepidemian takia.

Myös liikkuvuusavustuksen ehtoja lievennetään tilapäisesti. Avustusta voi jatkossa saada kokoaikatyön työmatkaan, jos päivittäisen edestakaisen työmatkan kesto ylittää kaksi tuntia päivässä aikaisemman kolmen tunnin sijaan.

Liikkuvuusavustusta voi saada myös henkilö, joka muuttaa työn perässä. Liikkuvuusavustus on 33,66 euroa päivässä ilman korotuksia. Muutos on voimassa 12.6.2020 lähtien.

Suojaosuuden korotusta ja liikkuvuusavustusta koskevat muutokset ovat voimassa 31.10.2020 asti.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti