veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

TYÖ & ELÄKE

Riittääkö tuloraja, kutistuvatko ansiotulot? Laita verokorttisi ajan tasalle

Riittääkö tuloraja, kutistuvatko ansiotulot? Laita verokorttisi ajan tasalle
24.8.2020

Elokuussa on hyvä hetki tarkistaa, riittääkö verokorttisi tuloraja koko vuoden tuloille vai uhkaako raja täyttyä ennen vuoden loppua.

Nettopalkkasi kutistuu reippaasti, jos joudut korottamaan veroprosenttiasi useita prosentteja tai jos maksat tulorajan ylittävältä osalta veroa lisäprosentin mukaan.

Huomaathan, että Verohallinnon lähettämässä, vuoden 2020 verokortissa tuloraja on laskettu vain 11 kuukaudelle – helmikuusta joulukuun loppuun. Koko vuoden tulorajan näet ennakkoperinnän päätöksestä. Jos olet tilannut muutosverokortin, tuloraja koskee tammi-joulukuussa ansaittavia tuloja.

Maksat tuloistasi riittävästi veroa vain, jos tulorajasi riittää sekä päätuloillesi että sivutuloillesi. Jäännösveron riski on suuri erityisesti silloin, jos sinulla on ollut useita työnantajia ja tulosi ovat arvioitua suuremmat.

Verohallinnon veroprosenttilaskurilla voit arvioida, tarvitsetko muutoksen verokortissasi näkyvään ennakonpidätysprosenttiin. Ilmoitus työnantajalle riittää, jos haluat korottaa vain veroprosenttiasi. Tulorajaa työnantaja ei voi korottaa.

Uusi verokortti on tilattava aina, jos haluat pienentää veroprosenttiasi esimerkiksi pienentyneiden ansiotulojesi takia.

Tulorajan korotus ja uuden verokortin tilaaminen hoituvat:

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti