veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

TYÖ & ELÄKE

PRH patistaa osakeyhtiöitä ja osuuskuntia – tilinpäätös pitää ilmoittaa kaupparekisteriin

PRH patistaa osakeyhtiöitä ja osuuskuntia – tilinpäätös pitää ilmoittaa kaupparekisteriin
13.2.2018

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) lähettää tällä viikolla kehotuskirjeen lähes 5 000 osakeyhtiölle ja osuuskunnalle, joilla tilinpäätöksen toimittaminen kaupparekisteriin on viivästynyt yli vuoden tilikauden päättymisestä.

Toimivakin osakeyhtiö tai osuuskunta voidaan poistaa kaupparekisteristä, jos yritys ei toimita tilinpäätöstään kirjeessä mainittuun määräaikaan mennessä. Kaupparekisteristä poistaminen tarkoittaa, että yritys ei voi harjoittaa yritystoimintaa.

PRH:n oikeus poistaa tilinpäätöksensä ilmoittamatta jättänyt yritys kaupparekisteristä perustuu osakeyhtiö- ja osuuskuntalakeihin.

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy laatia tilinpäätös joka tilikaudelta, vaikka yritystoimintaa ei harjoitettaisikaan. Tilinpäätös täytyy myös ilmoittaa kaupparekisteriin (ei koske asunto-osuuskuntia ja asunto-osakeyhtiölain mukaisia keskinäisiä kiinteistöosakeyhtiöitä).

Veroilmoitukseen liitetyt tilinpäätösasiakirjat välitetään kaupparekisteriin, jos ne on liitetty Verohallinnon ohjeiden mukaisesti.

PRH:n Virre-tietopalvelusta voi tarkastaa maksutta, onko yrityksen tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.