veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

TYÖ & ELÄKE

Henkilöstö kesäkuntoon liikuntaseteleillä

Henkilöstö kesäkuntoon liikuntaseteleillä
31.1.2017

Vuoden alussa moni suunnittelee, että trimmaa itsensä kesäkuntoon liikuntaharrastuksia lisäämällä. Työntekijä voi toteuttaa suunnitelmansa vaikkapa työnantajalta saaduilla liikuntaseteleillä. 

Työntekijöidensä vireydestä ja työkyvystä kiinnostunut työnantaja voi tarjota työntekijöilleen verovapaana henkilökuntaetuna liikuntaseteleitä. Liikuntaseteleillä työntekijä voi ostaa itselleen liikuntapalveluita. Setelit antavat työntekijöille mahdollisuuden valita itse liikuntaharrasteen, jolle työnantaja antaa rahallista tukea.

Liikuntasetelien käyttö mahdollistaa työntekijälle monipuolisen virkistäytymisen, ja työnantajalle on helpompaa jakaa seteleitä kuin tehdä kahdenvälisiä sopimuksia palveluiden tuottajien kanssa. Yhtä työntekijää voi tukea verovapaasti 400 eurolla vuodessa.

Työnantajayritys saa vähentää liikuntasetelien kulut tuloverotuksessaan, eikä työntekijöiden tarvitse maksaa eduista senttiäkään veroja. Ei sovi kuitenkaan unohtaa, että verovapaudelle on tietyt edellytykset. 

Milloin etu on verovapaa?

Työntekijän omaehtoinen liikuntaharrastus – verovapauden keskeiset edellytykset: 

  • Etu on työnantajan järjestämä.
  • Etu on tavanomainen.
  • Etu on kohtuullinen (korkeintaan 400 e vuodessa).
  • Etu koko henkilökunnan käytettävissä.
  • Etu on henkilökohtainen.

Lue koko artikkeli tammikuun Taloustaidosta. Taloustaidon näköislehteä voivat lukea Veronmaksajien jäsenet ja Taloustaidon tilaajat. Kirjaudu tästä lukeaksesi tammikuun Taloustaitoa.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti