veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Vuokraatko loma-asuntoasi? Näin kulut saa vähentää

Vuokraatko loma-asuntoasi? Näin kulut saa vähentää
18.9.2017

Kun loma-asuntoa sekä tarjotaan vuokralle että vuokrataan aktiivisesti ja omaa käyttöä on vähemmän kuin vuokrakäyttöä, loma-asunto on tulonhankkimiskäytössä. Tällöin vuokratulosta voi vähentää tulonhankkimismenoina kulut, jotka kohdistuvat ajankohtaan, jolloin loma-asunto on vuokrattavana, vaikka asunto olisi ollut tyhjillään.

Verohallinto kertoi perjantaina, että loma-asuntojen vuokraamista koskevan korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu (KHO 2017:131) muuttaa verotuskäytäntöä.

Päätöstä sovelletaan myös takautuvasti. ”Tämä tarkoittaa, että vuosi 2011 on vanhin verovuosi, jolta voi saada muutoksen, mikäli oikaisua haetaan viimeistään vuoden 2017 aikana”, johtava lakimies Juha Koponen sanoo. 

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun KHO 2017:131 mukaisesti loma-asunto on sen vuokrattavana oloaikana pääasiassa tulonhankkimiskäytössä, jos verovelvollinen on esittänyt sen jatkuvasta vuokraamisesta selvityksen, asunto on ollut enemmän vuokrattuna kuin omassa käytössä ja sen tosiasiallinen vuokraus ei ole vähäistä. Loma-asunnon pääasiallista tulonhankkimiskäyttöä arvioidaan yllämainitut seikat kokonaisuudessaan huomioon ottaen.

KHO 2017:131

Verohallinto kertoo päivittävänsä Vuokratulojen verotusta koskevaa ohjetta verkkosivuillaan julkaiseman Loma-asunnon vuokraaminen -tekstin (pdf) mukaisesti. 

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.