veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Maksoin remonttilaskun rahoitussopimuksella – minä vuonna teen kotitalousvähennyksen?

Maksoin remonttilaskun rahoitussopimuksella – minä vuonna teen kotitalousvähennyksen?
18.5.2020

Teetimme omakotitalossamme viemäriremontin joulukuussa 2019. Laskun hoidimme myyntirahoituksella eli remonttiliike välitti rahoituksen.

Teenkö kotitalousvähennyksen työn osuudesta vuoden 2019 vai vuoden 2020 veroilmoituksessani? Miten rahoitussopimus vaikuttaa asiaan?

Verojuristi Hanna Silander vastaa:

Työkustannukset vähennetään sinä vuonna, kun rahoitussopimus solmitaan. Jos työt aloitettaisiin vasta rahoitussopimuksen solmimisvuoden jälkeen, vähennyksen saa vasta sinä vuonna, kun työ on aloitettu.

Tarkistathan myös, että kotitalousvähennyksen muut edellytykset täyttyvät. Kotitalousvähennyksen yhtenä edellytyksenä on esimerkiksi se, että remonttiliike kuuluu ennakkoperintärekisteriin.

Normaalisti vähennys myönnetään palkan, palkan sivukulujen tai työkorvauksen maksuvuonna, kun työ on jo tehty.

Jos maksu tapahtuu eri vuonna (esimerkiksi joulukuussa tehdyn työn palkka maksetaan tammikuussa), vähennyksen voi tehdä vasta maksuvuonna.

Jos vähennykseen oikeuttavan suorituksen maksuaikataulua järjestellään keinotekoisesti kotitalousvähennyksen saamiseksi peräkkäisinä vuosina, voidaan asiaan kuitenkin puuttua veronkiertoa koskevan säännöksen nojalla.

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti