veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Jätä kesämökkisi ikkunaverhot talveksi auki – voro näkee, ettei varastettavaa ole

Jätä kesämökkisi ikkunaverhot talveksi auki – voro näkee, ettei varastettavaa ole
29.9.2020

Tuhoja ja omaisuusvahinkoja kesämökillä on helppo estää: älä jätä arvokasta omaisuutta talveksi mökkiin. Jos arvotavaraa on pakko säilyttää mökillä, ota tavaroiden tunnisteet talteen ja kuvaa tavarat.

Erityisesti aseet, ampumatarvikkeet, elektroniikka, työkoneet ja alkoholi on syytä viedä parempaan talteen, poliisi muistuttaa.

NUMERO 716 Poliisi on kirjannut tammi-heinäkuussa 716 ilmoitusta mökkimurroista. Viime vuonna vastaavana aikana kirjattiin 490 ilmoitusta. 

7 vinkkiä – näin estät mökkimurron

1. Sopikaa, että alueen asukkaat valvovat alueen turvallisuutta eli havainnoivat epäilyttävien henkilöiden liikkeitä ja toimintaa sekä ilmoittavat niistä tarvittaessa poliisille. Kun rikollinen huomaa, että hänet on havaittu, hän ei yleensä jää alueelle vaan vaihtaa maisemaa.

2. Älä jätä arvo-omaisuutta saataville. Vie kaikki arvokas ja kiinnostava mökistä pois. Älä jätä aseita, alkoholia, elektroniikkaa, työkoneita tai mitään muuta, mitä on helppo myydä edelleen pimeillä markkinoilla tai verkossa.

3. Jos arvokkaampaa omaisuutta on pakko jättää mökille, kuvaa omaisuus ja ota mahdolliset tunnisteet ylös. Voit myös merkitä omaisuutesi. 

4. Jätä verhot avoimiksi. Näin varas näkee, ettei vapaa-ajanasunnossa ole mitään anastettavaa.

6. Hanki valvonta- ja hälytysvälineistöä. Murto- ja kameravalvontalaitteet sekä niistä kertovat tarrat ja kilvet toimivat selkeänä pelotteena.

7. Jos et ole mökillä, älä auraa mökkiteitä turhaan.

8. Poista postilaatikko kesän jäljiltä tienvarresta.

Lähde: Poliisi

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti