veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Haluaisitko sairaalahoitoa kotisohvalta? Näin se on mahdollista

Haluaisitko sairaalahoitoa kotisohvalta? Näin se on mahdollista
24.1.2018

Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiola tarjoaa asiakkailleen hoitoa virtuaalisairaalassa. Tammikuun lopulla sairaalassa oli asioinut jo 12 000 potilasta.

Virtuaalisairaala

Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiolan virtuaalisairaalasta Espoossa saa saman katon alta terveydenhoitajan ja lääkärin palveluja sekä vakuutuskorvausneuvoja. Sairaalassa päivystävät terveydenhoitajat ja lääkärit ovat yhteistyökumppani Mehiläisen ammattilaisia. Asiakkaita hoidetaan puhelimitse tai mobiilisovelluksen chat-palvelulla kaikkina viikonpäivinä kello 7-23.

” Hyvän hoidon lisäksi pystymme palvelulla ennaltaehkäisemään terveysongelmien syntymistä”, sanoo Lähi-Tapiolan terveyspalveluiden johtaja Jani Tikkanen.

Tikkasen mukaan sähköisen terveyspalvelun avulla asiakkaasta voidaan pitää huolta vaikka hänen koko elämänsä ajan.

”Asiakas ei katoa hoitokäynnin jälkeen mustaan aukkoon, vaan seuraamme yksilöllisesti ja jatkuvasti hänen tilannettaan.”

Lähi-Tapiolassa odotellaan tänä vuonna noin 200 000 tuhatta asiakaskäyntiä tammikuussa avattuun virtuaalisairaalaan. Erityisen mielellään sairaalassa asioivat haja-asutusalueilla asuvat, jotka muutoin joutuisivat matkustamaan pitkiä matkoja tavalliselle vastaanotolle. Myös alle 2-vuotiaiden lasten vanhemmat ovat ahkeria asiakkaita.

Vinkit virtuaalisairaalan asiakkaalle

  • Asiointi onnistuu puhelimella ja mobiilisovelluksen chat-palvelulla.
  • Terveydenhoitaja tai lääkäri haastattelee sinua luottamuksellisesti.
  • Pikaviesteihin voi lisätä myös oireista kertovia kuvia.
  • Voit saada reseptin, lähetteen lisätutkimuksiin tai kehotuksen käyntiin tavallisella vastaanotolla
  • Potilastietosi tallennetaan vain terveydenhuollon rekistereihin
  • Alkuviikko ja aamut ovat ruuhkaisinta asiointiaikaa

Uusi terveysvakuutus ilman omavastuuta

Mikäli sairauskuluvakuutuksen ottaminen takkuaa ikärajan, terveysselvityksen tai vaikkapa kustannustason vuoksi, Lähi-Tapiola tarjoaa vaihtoehdoksi uutta terveysvakuutusta.

Terveysvakuutukseen ei vaadita terveysselvitystä, eikä siihen kuulu rahallista omavastuuta. Vakuutus korvaa jokaisen uuden sairastapauksen yhteydessä tarvittavat lääkärikäynnit ja tutkimukset niin pitkälle, että diagnoosi saadaan tehtyä. Vuosittainen korvaussumma on 500 tai 1 000 euroa.

Vakuutuksen saa riippumatta iästä, mutta ikä vaikuttaa vakuutusmaksuihin. Edullisimmillaan vakuutuksen voi saada kuudella eurolla kuussa, mutta esimerkiksi keski-ikäisen vakuutus maksaa noin 18 euroa/kk.

Satu Alavalkama

 

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti