veronmaksajat.fi

KOTI

Ajoiko korona sinutkin ruokaostoksille verkkoon? Kauppa yrittää vastata rajusti kasvaneeseen kysyntään

Ajoiko korona sinutkin ruokaostoksille verkkoon? Kauppa yrittää vastata rajusti kasvaneeseen kysyntään
17.3.2020

Korona on saanut monet kokeilemaan ruoan tilaamista verkosta. Palvelua on tarjolla eri puolilla Suomea. Ruoan tilaaminen onnistuu ilman ihmiskontakteja.

Ruoan verkkokauppoja on pyöritetty Suomessa menestyksekkäästi jo yli kymmenen vuotta. Ruoan tilaaminen verkosta on helppoa ja se toimii.

Koronaviruksen takia ruoan verkkokauppojen kysyntä on kuitenkin kasvanut räjähdysmäisesti. Rajallisen kapasiteetin takia ruoan tilaaminen ei välttämättä onnistu tällä hetkellä ihan lyhyellä toimitusajalla. Tällä hetkellä toimitus voi mennä viikonkin päähän.

”Meillä on alkuviikon toimitukset myyty loppuun, ja varmaan myös loppuviikko alkaa olla loppuunmyytyä. Asiakkaan kannattaa nyt seurata tilannetta. Yritämme kasvattaa toimituskapasiteettia. Riippuen siitä, kuinka saamme lisäkapasiteettia, aukeaa myös uusia aikaikkunoita”, SOK:n digitaalisten palveluiden päällikkö Matti Torniainen kertoo.

Samanlainen ruuhka on näkynyt myös K-ryhmän verkkokaupassa.

”Korona on näkynyt kasvaneina tilausmäärinä viime viikon lopusta lähtien. Verkkokaupasta on saanut yleensä tilattua ihan poikkeuksetta ruokaa seuraavalle päivälle. Nyt osassa kauppoja on tilanteita, että tilausikkunat ovat varattuina pidemmälle täyteen”, Keskon digitaalisten palvelujen myyntijohtaja Antti Rajala sanoo.

Toimitukset ilman ihmiskontaktia

Sekä S- että K-ryhmän verkkokaupoissa toimitetaan ruokaa tilaajille ilman ihmiskontaktia. Antti Rajala suosittelee voimakkaasti, että koronan aikana ostokset maksettaisiin verkkomaksulla etukäteen, vaikka toimitukset on mahdollista maksaa myös maksupäätteellä toimituksen yhteydessä.

”Verkkomaksaminen helpottaa kuljettajia ja asiakkaita poikkeustilanteessa. Se on hygieenistä ja takaa kontaktittoman palvelun”, Rajala sanoo.

Kaupalle kannattaa laittaa tilauslomakkeen kommenttikenttään tieto siitä, että toivoo kontaktitonta toimitusta. Tällöin ruoan toimittaja soittaa ovikelloa ja jättää ostokset oven taakse.

Kontaktittoman toimittamisen ansiosta ruokaa voi tilata myös karanteenitalouksiin.

Foodie.fissä noin 50 myymälää

S-Ryhmän Foodie.fistä voi tilata ruokaa noin 50 myymälästä eri puolilta Suomea. Mukana on pääasiassa Prismoja ja lisäksi S-marketteja sekä Alepa Kauppakassi -keräilymyymälä, joka toimittaa tilauksia nopeammalla rytmillä pääkaupunkiseudulla.

Joistakin myymälöistä voi tilata ruoan noutopalvelun, joissa tavarat kerätään asiakkaan puolesta kasseihin, jotka asiakas voi noutaa myymälästä sovittuna ajankohtana. Monissa myymälöissä on tarjolla myös ruoan kotiin kuljetuksia.

Palvelussa voi postinumeron syöttämällä tarkistaa, missä on lähin toimipiste. Asiakas voi tilatessaan valita toimitusikkunan ennen ostoslistan kokoamista sekä olla yhteydessä asiakaspalveluun chatin kautta, jos kaipaa apua.

K-ryhmän noin 250 kauppaa tarjoaa ruoan verkkokauppaa

Tällä hetkellä noin 250 K-ryhmään kuuluvalla kaupalla on käytössään verkkokauppa osoitteessa www.k-ruoka.fi/kauppa. Kauppoja on Etelä-Suomesta Ivaloon ja mukana on niin K-Citymarketteja, K-Supermarketteja kuin K-Markettejakin. Itselleen sopivan kaupan voi etsiä palvelusta postinumeron perusteella.

Myös K-ryhmässä on kaksi vaihtoehtoa: 1) tilaa ja nouda -malli, jossa ostokset kerätään kaupassa ja asiakas käy itse noutamassa tuotteet sekä 2) kotiinkuljetuspalvelu, jossa keräilyn lisäksi tavarat kuljetetaan asiakkaan antamaan osoitteeseen.

Tilatessaan asiakas voi itse valita aikaikkunan, jolloin tilatut tuotteet toimitetaan. Jos tilausvaiheessa on ongelmia tai herää kysyttävää, tarjolla on chattipalvelu verkkosivuilla, jos tulee ongelmia mielellään auttaa.

Toimitusmaksut vaihtelevat

Ruoan tilaaminen verkosta ei ole erityisen kallista. Hinta tosin vaihtelee jonkin verran myymälöittäin.

Jos tyytyy siihen, että noutaa valmiiksi kerätyt ostokset S-ryhmän kaupoista, se maksaa noin 5 euroa. Kotiin toimitukset maksavat noin 10 euroa Prismoista. Alepa Kauppakassista toimituksen saa kotiin halvimmillaan 4,90 eurolla. Ilman S-etukorttia hinta on noin 3 euroa kalliimpi.

K-ryhmässä hinnat vaihtelevat hieman myymälöittäin. Useimmiten tilaa ja nouda -palvelun hinta on 4,9 euroa plussakortilla. Kotiin kuljetus, jossa ruoat keräilyn lisäksi kuljetetaan kotiin, maksaa useimmiten plussakorttilaisille 9,90 euroa.

K-ryhmässä isoimpien kaupunkien verkkokaupoissa asiakas voi seurata omalta kännykältään auton saapumista.

Ruokakaupat verkossa

www.k-ruoka.fi/kauppa
(K-marketit, K-Supermarketit ja K-Citymarketit)

www.foodie.fi
(Prismoja, S-marketteja ja pääkaupunkiseudulla Alepa -keräilymyymälä)

Muita verkon ruokakauppoja:

Outi Airaksinen 

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti