veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Lahjomaton apuri verkko-ostoksiin

Lahjomaton apuri verkko-ostoksiin
16.2.2016

Verkkokauppojen hinnoissa on suuria eroja. Hakupalvelut onneksi auttavat löytämään sopivimman ostospaikan satojen tarjokkaiden joukosta. Hakupalvelu listaa tietyn tuotteen mahdolliset ostopaikat hinnan mukaan paremmuusjärjestykseen.

Tunnetuimpia suomenkielisiä hakupalveluita ovat hintaseuranta.fi, hinta.fi ja vertaa.fi. Palvelut ovat käyttäjilleen ilmaisia, mutta verkkokaupan pitää tehdä palvelun kanssa sopimus listoille päästäkseen

Syksyllä 2015 perustettu hintaopas.fi lupaa listata kaikki suomalaiset verkkokaupat. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Verkkokaupan ei tarvitse tehdä sopimusta eikä maksaa listalle päästäkseen.

Hintaopas.fi ilmoitti verkkosivuilla listanneensa 581 verkkokauppaa vuodenvaihteessa 2015/2016, vertaa.fi 208 ja hinta.fi 65. Hintaopas.fi ilmoittaa keskittyvänsä suomalaisiin verkkokauppoihin. Listalla on silti myös joitakin ulkomaisia kauppoja, joilla on suomenkielinen verkkosivusto.

Muista poiketen Hintaopas.fi kirjaa myös hintojen kehityksen. Nostiko kauppias hintaa viime kuussa näyttääkseen kampanjassa isot alennusprosentit? Useissa palveluissa tuotteita voi poimia myös ominaisuuksien perusteella. Hintaopas.fi:ssä poiminta käy näppärillä liukusäätimillä. Lisäksi valituista tuotteista saa kätevän vertailutaulukon.

Hintavertailu.fi ja hinta.fi löysivät pistokokeessa edullisimman ostospaikan etsimällemme tehosekoittimelle. Päädyimme samanhintaiseen ja monipuolisempaan laitteeseen hintaopas.fi:n vertailutaulukon perusteella. 

Hintaopas.fi:n sisarpalvelut Ruotsissa ja Norjassa ovat suosittuja. Jopa Norjan tilastotietokeskus hakee Prisjaktilta tiedon tuotteiden kuluttajahinnoista.

Suomalainen toteutus on vielä keskeneräinen vuodenvaihteessa 2015/16. Kauppojen ja tuotteiden mainetietoja ei vielä ole ehtynyt juuri kertyä. Joitakin muiden palveluiden listaamia ulkomaisia suomenkielisiä kauppoja puuttui hintaopas.fi:stä.

Vesa Ylä-Jääski

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.