veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Veronpalautusta syyskuussa 1,3 miljoonalle – muista myös jäännösveron eräpäivä 2.9.

Veronpalautusta syyskuussa 1,3 miljoonalle – muista myös jäännösveron eräpäivä 2.9.
30.8.2019

Veronpalautuksensa saa 4. syyskuuta 1,3 miljoonaa henkilöä. Palautuksia maksetaan syyskuussa henkilöasiakkaille yhteensä 1,3 miljardia euroa, kertoo Verohallinto. Jäännösveroa erääntyy syyskuussa 223 000 henkilöllä yhteensä 130 miljoonaa euroa.

Veronpalautukset maksetaan verovelvollisille sitä mukaa, kun kunkin verotus valmistuu. Oman veronpalautuksensa saa heinä-joulukuun välisenä aikana, yhtenä kuudesta mahdollisesta maksupäivästä.

Mikäli oma verotus ei vielä ole valmistunut, veronpalautuksen aiemmin ilmoitettu maksupäivä voi siirtyä myöhemmäksi. Maksupäivä voi siirtyä jos

  • olet tehnyt täydennyksiä tai korjauksia esitäytettyyn veroilmoitukseen
  • puoliso on täydentänyt tai korjannut omaa veroilmoitustaan
  • Verohallinto on saanut verotukseen vaikuttavia tietoja muualta
  • ilmoituksesi on valikoitunut Verohallinnossa tarkempaan tarkasteluun.

Oman tilanteensa voi tarkistaa Omavero-palvelusta. Jos verotus on vielä kesken, se valmistuu viimeistään lokakuun lopussa. Veronpalautukset maksetaan kaikille viimeistään joulukuun alussa.

Jäännösveron ja kiinteistöveron eräpäivät monella samaan aikaan

Syyskuun alussa saattaa olla tiedossa tänä vuonna useampi eräpäivä, jos verotus on päättynyt heinäkuussa ja maksettavana on sekä jäännösveroa että kiinteistöveroa. Tällöin jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on maanantai 2.9. ja kiinteistöveron ensimmäinen eräpäivä heti seuraava päivä eli tiistai 3.9.

Kiinteistöveroa erääntyy reilulla kahdella miljoonalla verovelvollisella lähes miljardi euroa.

Jäännösveron maksutiedot löytyvät Omavero-palvelusta ja omasta verotuspäätöksestä. Kiinteistöveron maksutiedot saa keväällä lähetetyn kiinteistöverotuspäätöksen mukana tulleista tilisiirtolomakkeista. Monesta muusta verosta poiketen asiakkaan veronpalautusta ei käytetä tänä vuonna kiinteistöveron maksuksi eräpäivänä.

Jos on vaikeuksia maksaa eräpäivään mennessä, voi maksaa verot myöhemmin saamansa maksukehotuksen tietojen mukaisesti. Myöhässä olevalle verolle kertyy kuitenkin viivästyskorkoa. Jäännösverolle voi halutessaan hakea maksujärjestelyä.

Satu Alavalkama

Rahat, verot, työ & eläke, koti