veronmaksajat.fi

VEROT

Vero2018: Hyötytieto houkuttelee tapahtumaan

Vero2018: Hyötytieto houkuttelee tapahtumaan
13.3.2018

Oma talous, sijoittaminen ja verotus vetävät Vero2018-tapahtumaan hyötytiedosta kiinnostuneita kävijöitä. Taloustaito tapasi messuvieraita ja näytteilleasettajia tiistaina.

Pitkän linjan sijoittajan salkussa osakkeita ja rahastoja

Jämsäläisen Voitto Takalan sijoitussalkusta löytyy sekä osakkeita että rahastoja. ”Ensimmäiset osakkeeni hankin jo vuosikymmeniä sitten, kun Kansallisosakepankki järjesti vuonna 1994 Kansallisannin. Nyt salkussa on useampien yhtiöiden osakkeita."
 Voitto Takala

"Olen kiinnostunut sekä osinko- että kasvuyhtiöistä. Tänä keväänä osinkoja onkin luvassa mukavasti. Osinkotuotoilla hankin todennäköisesti uusia osakkeita.”

”Rahastoista etf-rahastot ja osakerahastot tuovat salkkuni globaalia hajautusta. Rahastoissa pitää kiinnittää huomiota kuluihin”, Voitto Takala sanoo.

”Sijoita, mutta muista hajauttaa.”

Pääkirjanpitäjä säästää rahastoihin  

Akavan pääkirjanpitäjä Ulla Halonen säästää rahastoihin. ” Oma asunto on merkittävin sijoitukseni kuten useimmilla muillakin suomalaisilla.” 

Ulla Halonen

”Säästän säännöllisesti oman pankkini rahastoihin. Osakesijoituksia olen harkinnut, mutta se vaatisi enemmän viitseliäisyyttä ja asioiden selvittämistä.

Olen kiinnostunut säästämisestä ja sijoittamisesta ennen kaikkea työni vuoksi. Vero2018-tapahtumassa käyn kuuntelemassa asuntosijoittamiseen liittyviä esityksiä.

Yrittäjiä kannustan säästämään ja sijoittamaan. Säästöistä saa lisäturvaa eläkepäiville.”

Opiskelija innostui sijoittamisesta

Opiskelija Jesse Eklund Espoosta on harrastanut sijoittamista vuoden verran. ”Sijoitussalkussani on indeksirahastoja ja kymmenen eri yhtiön osakkeita. Nokia oli ensimmäinen osakesijoitukseni.”  
 Jesse Eklund

Kipinä sijoittamiseen syttyi Laurea-ammattikorkeakoulussa, jonka kursseilla on käsitelty sijoittamista. ”Työskentelen opintojen ohessa pankissa, joten sieltäkin saan lisää tietoa.”

”Uusia sijoituskohteita ei ole tällä hetkellä harkinnassa. Tosin Orion on kyllä mielenkiintoinen yhtiö.

En ole myymässä sijoituksiani, tarkoitukseni on pitää ne pidemmän aikaa. Oma asuntokin on mietinnässä. Sitä varten minulla ASP-tili. ”

Bukowskis arvioi Vero2018-tapahtumassa taidetta ja esineitä

Monilla suomalaisilla on kodeissaan aarteita, joiden tunnistamiseen tarvitaan asiantuntijan harjaantunutta silmää. Arvokkaita esineitä löytyy kuolinpesistä. Toisinaan arvioitavaksi päätyy kokonaisia koteja.

Joachim Borgström

”Kodeissa on tauluja, valaisimia, mattoja, kelloja, antiikkia, designesineitä, astioita – monenlaisia esineitä ja tavaroita, joiden arvoa omistajat eivät välttämättä tiedä, sanoo Bukowskisin taideasiantuntija Joachim Borgström ja esittelee samalla messuosaston somisteena olevan 5 000–6 000 euron arvoisen Lisa Johansson-Papen valaisimen 1960-luvulta.

”Valaisin on myynnissä huhtikuussa järjestettävässä Modern Masters Helsinki -huutokaupassa.”

Monet messuvieraat näyttävät Borgströmille valokuvia esineistään. ”Teemme kuvien perusteella alustavan arvion esineen oletetusta markkina-arvosta.”

”Bukowskisin asiantuntijat arvioivat esineitä ilmaiseksi. Teemme myös kotiarviointeja eri puolella Suomea."

Osoitteeksi Elias.fi, kun tarvitse apua arkeen arvolisäverottomasti

”Jos haluat ostaa palveluja kotiisi arvonlisäverottomasti, on osoitteesi elias.fi. Olemme koonneet sivustollemme tiedot niistä kodin palvelujen myyjistä, joilla on oikeus myydä palveluja arvonlisäverottomasti. Saat näistä palveluista myös kotitalousvähennyksen”, tutkija Taija Härkki Elias.fi-palvelusta kertoo. 
 Taija Härkki

Sivustolta löytyy tällä hetkellä noin 600 yrityksen tiedot. ”Aivan kaikki kunnat eivät ole vielä mukana, mutta lisäämme yhteystietoja sitä mukaan, kun saamme niitä.”

”Palveluita voi ostaa alvitta, kun oma toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi vanhuuden, vamman tai sairauden vuoksi. Voit olla toipilas tai omaisen tai vauvan hoitamisesta uupunut”, Taija Härkki kuvaa.

Investium vertaa ja välittää sijoitustuotteita

”Välitämme ja vertaamme useiden eri finanssialan yhtiöiden tuotteita ja palveluita asiakkaillemme. Valikoimassamme on sekä kotimaisia että kansainvälisiä sijoitus- ja vakuutusratkaisuja”, Senior Advisor Antti Hemminki sanoo.

Myyntisihteeri Anna Jansson ja Senior Advisor Antti Hemminki esittelevät tapahtumassa Investiumin palveluita.

”Tällä hetkellä asiakkaat esittävät kysymyksiä etenkin osakkeista ja kiinteistöistä. Korkosijoitukset eivät ole nyt niin ajankohtaisia. Osingot kiinnostavat useimpia. Treidaajia on liikkeellä vähemmän.

”Pienilläkin summilla pääsee alkuun. Kuukaudessa voi sijoittaa rahastoon vaikkapa 20–200 euroa. Kiinteistörahastoihin pääsee kiinni noin 5 000 eurolla. Osakerahastoihin tarvitaan minimissään kertasijoituksena 500–1 000 euroa.” 

Veronmaksajain Keskusliitto järjestää Vero2018-tapahtuman 13. - 14. maaliskuuta 2018. Vuoden suurin talous- ja verotapahtuma pidetään tiistaina ja keskiviikkona Marina Congress Centerissä Helsingin Katajanokalla. Tutustu ohjelmaan

Minna Petäinen
Kuvat Patrik Lindström

Rahat, verot, työ & eläke, koti