veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Tarkista verovähennykset verokortistasi – etätyöpäiviltä et voi vähentää matkakuluja

Tarkista verovähennykset verokortistasi – etätyöpäiviltä et voi vähentää matkakuluja
25.8.2020

Tänä vuonna verokortista kannattaa tarkistaa erityisesti verovähennykset, jos olet tehnyt paljon etätöitä.

Esimerkiksi asunnon ja työpaikan väliset matkat voi vähentää vain sellaisilta päiviltä, jolloin olet aidosti kulkenut tämän matkan. Etätyöpäiviltä et voi vähentää matkakuluja.

Toisaalta 13.8.2020 alkaen voit vähentää asunnon ja työpaikan välisinä matkakuluina myös kasvomaskien kulut, jos käytät maskia joukkoliikenteessä kodin ja työpaikan välillä ja kustannat maskit itse. Vähennys on kaksi euroa jokaiselta päivältä, jolloin olet kulkenut asunnon ja työpaikan välisen matkan joukkoliikenteessä.

Jos etätyötä on ollut kovin runsaasti, käy tänä vuonna kuitenkin helposti niin, ettei matkakustannusten määrä maskikulujenkaan kanssa ylitä omavastuuta eikä vähennyksestä tällöin ole verohyötyä. Omavastuu kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa on 750 euroa.

Toisaalta etätöiden tekemisestä ja etätyöpisteen järjestämisestä on voinut tänä vuonna aiheutua kustannuksia, jotka oikeuttavat esimerkiksi aiempaa suurempaan työhuonevähennykseen tai muiden tulonhankkimiskulujen vähentämiseen.

Tulonhankkimiskuluissa ei ole varsinaista omavastuuta, mutta ne vähennetään verotuksessa vain siltä osin kuin niiden määrä ylittää viran puolesta myönnettävän tulonhankkimisvähennyksen 750 euroa.

Kati Malinen

VEROKORTTI Viilaa palkkaverokortti ajoissa kohdilleen – korjaamisessa ei kannata odotella marraskuulle. Lue lisää

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti