veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Oma-aloitteiset verot ilmoitetaan nyt OmaVerossa

Oma-aloitteiset verot ilmoitetaan nyt OmaVerossa
5.1.2017

Uusi verkkopalvelu OmaVero on korvannut Verohallinnon Verotili-palvelun. Oma-aloitteiset verot kuten arvonlisäverot ja työnantajasuoritukset ilmoitetaan nyt OmaVerossa (vero.fi/omavero).

OmaVerossa voi tällä hetkellä antaa ilmoituksen oma-aloitteisista veroista, esimerkiksi arvonlisäverosta tai työnantajasuorituksista. Lisäksi palvelussa voi antaa lahjaveroilmoituksen sekä ilmoittaa tilinumeron.

Oma-aloitteisten verojen ja lahjaveron osalta OmaVerossa voi myös lukea verotuspäätöksen, vastata selvityspyyntöihin ja tarkistaa maksuyhteystiedot tai siirtyä suoraan maksamaan.

Tunnistautuminen sähköiseen palveluun ei ole muuttunut. Yksityishenkilöt ja ammatinharjoittajat kirjautuvat palveluun pankkitunnuksilla ja yritykset Katso-tunnisteella. Verotilissä käytössä olleet Katso-valtuudet ovat voimassa myös OmaVerossa.

Jos ilmoitusta pitää myöhemmin korjata, se tehdään antamalla uusi, korvaava ilmoitus entisen lisäilmoituksen sijaan.

Oma-aloitteisten verojen yleinen eräpäivä on edelleen kuukauden 12. päivä. Vuodesta 2017 alkaen oma-aloitteiset verot maksetaan oma-aloitteisten verojen viitteellä. Uuden viitenumeron saa OmaVerosta tai palvelunumerosta 029 497 060 (pvm./mpm.).

Verotili-palvelu on poistunut käytöstä.  Verotili-palvelusta voi kuitenkin tulostaa tiliotteita ja lähetettyjä ilmoituksia kesäkuuhun 2017 saakka. Vanha verotilin viitenumero toimii vielä toistaiseksi, mutta viitenumerot ovat poistumassa käytöstä.

Vuoden 2017 arvonlisäveron, työnantajasuoritusten sekä muiden oma-aloitteisten verojen tiedot voi antaa paperilomakkeella vain erityisestä syystä, jos sähköinen ilmoittaminen on esimerkiksi teknisen esteen vuoksi mahdotonta.

Vuoden 2016 tiedot voi ilmoittaa myös paperilomakkeella. Uusi lomake on Veroilmoitus oma-aloitteisista veroista (entinen Kausiveroilmoitus).

Tutustu OmaVeroon
Tutustu oma-aloitteisten verojen ilmoittamiseen ja maksamiseen

Satu Alavalkama

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.