veronmaksajat.fi

VEROT

Kiinteistövero – näin maksu hoituu

Kiinteistövero – näin maksu hoituu
26.4.2023

Kiinteistöveron yleisimmät maksupäivät henkilöillä ovat tänä vuonna 7.8. ja 6.10. Suurimmalla osalla yrityksistä ja yhteisöistä eräpäivät ovat 6.7. ja 6.9. Eräpäivät voivat siirtyä, jos kiinteistöverotuspäätökseen tulee muutoksia.

TARKISTA , KORJAA, PALAUTA! | Jos kiinteistöveropäätöksen tiedoissa on korjattavaa, tee korjaukset ja palauta viimeistään 9.5.2023. Yhteisöt voivat korjata tai ilmoittaa tietoja ainoastaan sähköisesti Omaverossa. Tiedot on korjattava ja palautettava viimeistään 2.5.2023.

Nyt on hyvä hetki valita itselle sopiva maksutapa, jotta et unohda maksaa veroa. Maksueriä on kaksi silloin, jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän. Viime vuonna lähes neljäsosa eli yli 500 000 kiinteistönomistajaa maksoi kiinteistöveron myöhässä.

Voit maksaa kiinteistöveron näin:

  • Maksa verkkopankissa. Käytä niitä maksutietoja, jotka ovat tilisiirtolomakkeessasi tai Omaverossa. Niistä näet kaikki tarvittavat tiedot: tilinumeron, viitenumeron, kiinteistöveron määrän ja eräpäivän.
    Voit maksaa oman kiinteistöverosi ainoastaan omalla kiinteistöveron viitenumerollasi. Et voi käyttää esimerkiksi puolisosi kiinteistöveron viitenumeroa.
  • Maksa Omaverossa. Silloin viitenumerot ja muut maksutiedot siirtyvät automaattisesti oikein verkkopankin maksupohjaan.
  • Tilaa e-lasku verkkopankissasi tai tee suoramaksutoimeksianto pankkisi kanssa viimeistään kolme viikkoa ennen kiinteistöveron eräpäivää. E-lasku tulee verkkopankkiisi noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää. 
    Huomaa, että e-laskutilaus käsittää kaikki verolajit (kiinteistövero, jäännösvero ja ennakkovero). Et voi tilata e-laskua vain yhdestä verolajista. Suoramaksu sopii niille, jotka eivät käytä verkkopankkia. 

TARKISTA! Jos kiinteistöveropäätöksen tiedoissa on virheitä tai puutteita, korjaa ne viimeistään 9.5.2023. Yritysten ja yhteisöiden pitää tarkistaa ja täydentää kiinteistöverotuspäätös 2.5. mennessä. 

NUMERO 58 000 | Vuonna 2022 kaikkiaan 58 000 kiinteistönomistajaa 2,2 miljoonasta teki muutoksia kiinteistöveroilmoitukseensa. Valtaosa muutoksista koski nimenomaan rakennusten ominaisuuksia.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti