veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

En ole ilmoittanut tilinumeroani verottajalle – miten saan veronpalautukseni?

En ole ilmoittanut tilinumeroani verottajalle – miten saan veronpalautukseni?
29.7.2019

Saan viime vuodelta veronpalautusta. En ole ilmoittanut tilinumeroani verottajalle. Kuinka verottaja maksaa minulle veronpalautukseni? 

”Veronpalautuksesi maksetaan sinulle Osuuspankin kautta niin sanottuna maksuosoituksena eli rahalähetyksenä, joka sinun on lunastettava pankista”, Veronmaksajien verojuristi Tero Hämeenaho sanoo.

”Osuuspankki perii maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun. Tästä syystä Verohallinto ei maksa 15 euroa pienempää veronpalautusta maksuosoituksena, ellet erikseen pyydä sitä. 

Mistä tiedän, milloin voin lunastaa veronpalautukseni?

”Saat Osuuspankista ilmoituksen maksuosoituksesta siihen osoitteeseen, joka on Verohallinnon tiedossa. Osoitteesi pitää olla Suomessa, jotta voit saada maksuosoituksen.

Kun saat ilmoituksen, voit lunastaa veronpalautuksesi niistä Osuuspankin konttoreista, jotka tarjoavat kassapalveluita. Tarkemmat ohjeet ovat pankin lähettämässä ilmoituksessa. Ilmoitus on hyvä olla mukanasi pankissa, kun lunastat veronpalautuksesi.” 

Miten paljon minulla on aikaa lunastaa maksuosoitus?

”Sinulla on 28 päivää aikaa lunastaa maksuosoitus. Määräaika alkaa maksuosoitusilmoituksen päiväyksestä.” 

Mitä veronpalautukselleni tapahtuu, jos en lunasta maksuosoitusta määräajassa?

”Jos jätät maksuosoituksen lunastamatta, pankki palauttaa veronpalautuksen takaisin Verohallintoon. Saat sen jälkeen Verohallinnolta postitse tilinumerotiedustelun. Verohallinto maksaa veronpalautuksen tilillesi, kun olet ilmoittanut sille tilinumerosi joko Omaverossa tai paperilomakkeella. Paperilomakkeen käsittelyssä voi olla viiveitä.”

VERONPALAUTUS Veronpalautukset maksetaan heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Suurin osa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa 6.8.2019. Veronpalautuksen maksupäivään vaikuttavat mm. oman verotuksesi päättymispäivä, veroilmoitukseen tekemäsi muutokset tai muutokset, jotka puolisosi on tehnyt omaan veroilmoitukseensa. Jos saat veronpalautuksesi esim. 4.9.2019, ehdit vielä ilmoittaa tilinumerosi verottajalle lomakkeella 5.8.2019 mennessä ja Omaverossa 28.8.2019 mennessä. Jos saat veronpalautuksesi 6.8.2019, voit ilmoittaa tilinumerosi Omaverossa 29.7.2019 mennessä. Lisätietoa tilinumeron ilmoittamisesta

Minna Petäinen

Blogeissa

Rahat, verot, työ & eläke, koti