veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Suomalaiset neljänneksi ahkerimpia kortilla maksajia Euroopassa

Suomalaiset neljänneksi ahkerimpia kortilla maksajia Euroopassa
15.11.2021

Suomalaiset ovat Euroopan neljänneksi ahkerimpia kortilla maksajia. Eniten maksukorttia käyttävät norjalaiset. Toisella sijalla ovat tanskalaiset ja kolmantena ruotsalaiset, kertoo konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin (BCG) tekemä selvitys.

Viidenneksi eniten maksukortteja käytetään Venäjällä, jossa kehitys on ollut nopeaa: kymmenen vuotta sitten venäläiset olivat vielä Euroopan viidenneksi vähiten kortilla maksava kansa.

Suomalaisten korttimaksut ovat lähes kolminkertaistuneet kymmenessä vuodessa. Maksamme kortilla keskimäärin 349 kertaa vuodessa. Norjalaisilla vastaava luku 478, tanskalaisilla 383 ja ruotsalaisilla 366.

Kymmenen vuotta sitten suomalaiset tekivät keskimäärin vain 125 ostosta vuodessa.

Vähiten ostotapahtumia on bulgarialaisilla, jotka käyttävät korttia keskimäärin vain 30 kertaa vuodessa. Häntäpäässä ovat myös Romania (62), Italia (70), Kreikka (77) ja Saksa (87). 

Luvuissa ovat mukana myös digitaaliset, mobiililaitteilla tehtävät korttiostot. 

Suomi on muiden Pohjoismaiden tapaan ollut maksukorttien edelläkävijä ja oli jo vuonna 2010 Euroopan kuudenneksi ahkerin korttien käyttäjä.

BCG ennustaa suomalaisten korttimaksujen lähes kaksinkertaistuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Kasvun uskotaan jatkuvan keskimäärin 7,4 prosentin vuosivauhdilla vuoteen 2030 asti. 

Yhtiö arvioi, että tulevaisuudessa maksuala ei ole pelkästään pankkien hallussa vaan yhä useammat suuret teknologia- ja ohjelmistoyritykset pyrkivät alalle omilla palveluillaan.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti