veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Lapwallin listautumisessa on kaikki kohdallaan, vaikka sijoitus menee päin seiniä

Lapwallin listautumisessa on kaikki kohdallaan, vaikka sijoitus menee päin seiniä
28.3.2022

Karo Hämäläinen

KARON PÖRSSI Kun buumialalla toimivaa ja kannattavaan liiketoimintaan pystymisestä merkkejä antanutta yhtiötä saa ostaa suunnilleen liikevaihdon hinnalla, ostan. Annin ansiosta Lapwallilla on mahdollisuus tehdä kaavailemiaan investointeja, joilla se pystyy lunastamaan kasvulupailujaan.

Lapwallin osakeanti menee kirkkaasti läpi. Muutamasta varauksesta huolimatta tarina, hinta ja listautumisen rakenne ovat niin hyvin kohdallaan, että veikkaan osakeannin tulevan selvästi ylimerkityksi. Luultavasti anti keskeytetään heti kun se on mahdollista eli keskiviikkona 30. maaliskuuta kello 16.30.

Kun tämä juttu ilmestyy, olen itse merkinnyt Lapwallin osakkeita.

Veikkauksiin varmuutta antaa tarjolla olevan osakemäärän pienuus. Alustavasti Lapwall laskee liikkeelle 1,3 miljoonaa uutta osaketta, joiden arvo listautumismerkinnässä käytettävällä 2,72 euron hinnalla on vain 3,5 miljoonaa euroa. Niiden päälle yhtiöllä on mahdollisuus painaa 550 000 lisäosaketta, joiden myötä annin koko nousee viiden miljoonan euron hujakoille.

Ankkurisijoittajat ovat kahmaisseet päältä osakkeita 1,7 miljoonan euron edestä, joten alustavasta osakemäärästä on mennyt jo puolet. Ankkurisijoittajille ei kuitenkaan ole taattu merkintää kokonaisuudessaan, vaan vähintään puolet sitoumuksen määrästä, siis vajaan miljoonan euron osakkeet. Näin muillekin merkitsijöille jää allokoitavaksi hieman enemmän.

Ankkurisijoittajien merkintäsitoumukset ovat euroissa mitattuna pieniä, varsinkin kun ottaa huomioon sen, että ankkureidenkin merkintöjä luultavasti leikataan. Tämä selittänee sen, ettei ankkureiden joukossa ole usein nähtyjä sijoitusrahastoja ja suurimpia työeläkeyhtiöitä, vaan eläkevakuuttajista Veritas ja lisäksi pieni konsulttiyhtiö.

Lapwall valmistaa elementtejä puusta. Siinä missä betonirakenteinen kerrostalo yleensä kootaan betonielementeistä, puuelementtitalo kasataan puusta valmistetuista elementeistä. Elementtirakentaminen tuo puurakentamiseen betonielementtirakentamisesta tutut massatuotannon edut: elementit valmistetaan tehtaalla ja runko kasataan työmaalla, mikä vähentää rakennustyömaalla tarvittavan työn määrää.

TALOUSTAITO BONUS | Veronmaksajien jäsen, lue koko listautumisjuttu Taloustaito Bonuksesta. Jäsen­alueelle kirjau­dutaan nyt uudella tavalla, ja myös vanhojen käyttäjien pitää päivittää käyttäjä­tunnuk­sensa. Katso tästä, miten nyt toimitaan

Karo Hämäläinen

Kirjoittaja on kirjailija ja sijoittamiseen erikoistunut vapaa toimittaja. Hän aikoo merkitä Lapwallin osakkeita listautumisannissa. Taloustaito Bonuksen jutussa mainituista yhtiöistä hän omistaa Stora Ensoa ja Lehtoa.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti