veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

TYÖ & ELÄKE

Voiko yhdistys maksaa vapaaehtoiselle työntekijälle kilometrikorvausta?

Voiko yhdistys maksaa vapaaehtoiselle työntekijälle kilometrikorvausta?
12.8.2019

Vapaaehtoinen työntekijä käyttää omaa autoaan hoitaessaan yhdistyksen toimintaan liittyviä tehtäviä. Voiko yleishyödyllinen yhdistys maksaa vapaaehtoiselle työntekijälle näistä ajoista kilometrikorvausta?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Vapaaehtoiselle työntekijälle voi maksaa kilometrikorvauksia tiettyyn rajaan saakka.

Työnantajalta työmatkasta saatuun matkakustannusten korvaukseen rinnastetaan yleishyödylliseltä yhdistykseltä saatu matkakustannusten korvaus yhdistyksen hyväksi tehdystä matkasta siitä huolimatta, että saaja ei ole työsuhteessa yhdistykseen tai ei muuten saa palkkaa työstä, johon matka liittyy.

Tällaisesta matkasta on kuitenkin verovapaata tuloa vain päiväraha enintään 20 päivältä kalenterivuodessa, majoittumiskorvaus ja matkustamiskustannusten korvaus.

Matkustamiskorvausta voidaan maksaa myös saajan muulla kuin julkisella kulkuneuvolla tehdystä matkasta. Tällöin verovapaata on kuitenkin enintään 3 000 euroa kalenterivuodessa. Vielä vuonna 2018 enimmäismäärä oli 2 000 euroa kalenterivuodessa.

Jos vapaaehtoistyöntekijä käyttää julkisia kulkuneuvoja matkustamiskustannusten korvauksia voidaan maksaa rajoituksetta tositteita vastaan.

Matkoista on tehtävä lisäksi matkalasku.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti