veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

TYÖ & ELÄKE

Tarvitsen kasvomaskeja asiakastapaamisissa – saanko vähentää kulut verotuksessa?

Tarvitsen kasvomaskeja asiakastapaamisissa – saanko vähentää kulut verotuksessa?
5.10.2020

Jos työantajan tarjoamia hengityssuojaimia ei ole tarjolla asiakastapaamisissa ja hankin itse maskit, saanko vähentää ne verotuksessa?

Verojuristi Georg Rosbäck vastaa:

Kyllä saat, mutta sinulla pitää olla melko paljon tulonhankkimismenoja, ennen kuin saat vähennyksestä verohyötyä. 

Tulonhankkimismenoilla tarkoitetaan kuluja, jotka aiheutuvat tulojen hankkimisesta tai säilyttämisestä. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi työhuone, omat työkalut ja ammattikirjallisuus.

Tulonhankkimismenot vähennetään palkkatuloista, ja ne pienentävät verotettavan ansiotulon määrää. Vähennyksen omavastuu on 750 euroa.

Jos saat palkkatuloja, saat automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennyksen, vaikka sinulla ei olisi kulujakaan. Verohallinto tekee tämän vähennyksen puolestasi. Vähennys ei kuitenkaan voi olla suurempi kuin palkkatulosi ovat.

Vasta sitten, kun sinulle kertyy palkkatulojen tulonhankintaan liittyvistä hengityssuojaimista ja muista hankinnoista tulonhankkimismenoja enemmän kuin 750 euroa vuodessa, sinun kannattaa ilmoittaa menot verottajalle.

Menot ilmoitetaan kokonaan eikä omavastuuosuutta vähennetä itse. Jos siis käytät työssäsi maskia eikä työnantaja tarjoa sitä vaan hankit maskin itse, voi maskikulut vähentää verotuksessa tulonhankkimiskuluina 750 euron omavastuu huomioiden.

Tulonhankkimisvähennys ei kuitenkaan kata asunnon ja työpaikan välisiä matkakustannuksia, työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksuja eikä työttömyyskassamaksuja. Ne vähennetään aina erikseen tulonhankkimisvähennyksen lisäksi.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti