veronmaksajat.fi

TYÖ & ELÄKE

Palkansaaja, karta mätkyjä – päivitä nyt verokorttisi

Palkansaaja, karta mätkyjä – päivitä nyt verokorttisi
17.8.2023

Riittääkö verokorttisi tuloraja koko vuoden tuloille, vai onko raja täyttymässä ennen vuoden loppua? Elokuu on oiva hetki laittaa verokortti kuntoon ja vaikuttaa loppuvuoden verotukseen.

Nettopalkkasi kutistuu roimasti, jos joudut korottamaan veroprosenttiasi loppuvuodesta useita prosentteja tai jos maksat tulorajan ylittävältä osalta veroa lisäprosentin mukaan.

Huomaathan, että Verohallinnon lähettämässä, vuoden 2023 verokortissa tuloraja on laskettu vain 11 kuukaudelle – helmikuusta joulukuun loppuun. Koko vuoden tulorajan näet ennakkoperinnän päätöksestä. Jos olet tilannut muutosverokortin, tuloraja koskee tammi-joulukuussa ansaittavia tuloja.

Maksat tuloistasi riittävästi veroa vain, jos tulorajasi riittää sekä päätuloillesi että sivutuloillesi. Jäännösveron riski on suuri erityisesti silloin, jos sinulla on ollut useita työnantajia ja tulosi ovat arvioitua suuremmat.

Verohallinnon veroprosenttilaskurilla voit arvioida, tarvitsetko muutoksen verokortissasi näkyvään ennakonpidätysprosenttiin. Ilmoitus työnantajalle riittää, jos haluat vain korottaa veroprosenttiasi. Tulorajaa työnantaja ei voi korottaa. 

Korota tulorajaa ja tilaa uusi verokortti: 

  • Omaverossa,
  • soittamalla Verohallinnon numeroon p. 029 497 000,
  • Verohallinnon paperilomakkeella (5010) tai
  • verotoimistossa.  

HUOMAA! Uusi verokortti on tilattava aina, jos haluat pienentää veroprosenttiasi esimerkiksi pienentyneiden ansiotulojesi takia.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti