veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

TYÖ & ELÄKE

Kyky oppia uutta kannattelee työelämässä

Kyky oppia uutta kannattelee työelämässä
26.2.2021

Oppiminen on avainsana, jonka Taloustaidon tuore bloggaaja, henkilöstöalan palveluja tarjoavan Eilakaislan toimitusjohtaja Erika Ehrnrooth sanoo oitis, kun häneltä kysyy työelämän ajankohtaisinta taitoa.

Erika Ehrnrooth

”Parasta, mitä voit opettaa itsellesi juuri nyt, on kyky oppia uutta. Koulussa hankituilla taidoilla pääsee jo pitkälle, mutta yksistään ne eivät enää riitä eväiksi kokonaiselle työuralle. Myönteinen suhtautuminen muutokseen ja aito halu kehittää itseään ovat taitoja, joita jokaisen kannattaa ylläpitää. Ilman motivaatiota ei tule hyväksi siinä mitä tekee.”

Ehrnroothin ensimmäinen Taloustaidon verkkosivuilla tammikuussa julkaistu blogi sivusi samaa teemaa: elinikäistä oppimista, itsensä kehittämistä ja useamman työuran tekemistä. Helmikuussa Ehrnrooth pohti työntekijäkokemusta ja työntekijän  osallistamista.

Tulevissa blogeissa on luvassa pohdintaa muun muassa työn merkityksestä, työvoimapolitiikasta, itsensä johtamisesta, henkilöstön sitouttamisesta ja perhevapaista.

Kilpaurheilu on opettanut entisen maajoukkuepurjehtijan arvostamaan joukkuepeliä myös työssä ja johtamisessa. ”Pitkän tähtäimen maali on usein liian kaukana. Siksi kannattaa edetä osatavoitteiden kautta osavoittoihin, riemuita niistä ja jatkaa taas eteenpäin kohti maalia.” 

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Eilakaisla on suomalainen perheyritys, joka työllistää 400 henkilöä seitsemällä paikkakunnalla. Erika Ehrnrooth on työskennellyt yrityksen johtoryhmässä neljä vuotta, joista viimeiset kaksi vuotta toimitusjohtajana.

Tätä ennen hän kehitti Eiran sairaalan ja lääkäriaseman nettipohjaista ajanvarausjärjestelmää ja uudisti heidän verkkosivustoansa vastaamaan asiakkaiden tämän päivän tarpeita. Palveluiden verkkomyynti ja markkinointi oli entuudestaan Ehrnroothille tuttua Ifolorin ajoilta, jolloin hän kaupallisessa johtotehtävässä vastasi pohjoismaiden markkinoista ja toi Suomeen digitaaliset kuvakirjat ja muita kuvatuotteita.

”Olen asiakaskeskeinen palveluratkaisija. Asiakaspalvelu, myynti ja markkinointi ovat lähellä sydäntäni.”

Asiakaspalvelun ytimessä toimitusjohtaja oli jo yläkoululaisena työskennellessään viikonloppuisin kahvilassa. ”Baristan on helppo keskittyä luomaan herkullisia kahviannoksia, kun pöydät ovat siistejä ja kahvikupit puhtaita.”

Koronavuosi on ollut haasteellista aikaa niin työntekijöille kuin tiiminvetäjällekin.  Omaa jaksamistaan sosiaalinen ja työviihtyvyyttä arvostava Ehrnrooth on kannatellut rutiineilla.

”Pulahdus mereen aamutuimaan laittaa endorfiinit liikkeelle. Viime huhtikuussa uskalsin hädin tuskin irrottaa kädet laiturin portaista. Nyt uin avannossa jo ympyrää. Talviuinnista saa reipasta mieltä aamuun.”

Minna Petäinen

BLOGIT! Käy lukemassa Taloustaidon tuoreet blogit täällä

Taloustaidon blogeissa rahat, verot, työ ja talous

Blogeja kirjoittavat Eilakaislan toimitusjohtaja Erika Ehrnrooth, Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäki, kirjailija Taina Latvala, Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Henna Mikkonen, Lähi-Tapiolansijoittamisen asiantuntija Hannu Nummiaro, Bayer Nordicinviestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Kati Nyman, asuntomarkkinoiden moniottelija Tommi Rytkönen jasijoittaja Kim Väisänen. Helmikuun lopussa kirjoittajajoukkoon liittyi Mandatum Lifen seniorisalkunhoitaja Topias Kukkasniemi.

Blogeissa tapaat myös Veronmaksajien Janne KalluisenMikael Kirkko-JaakkolanTeemu LehtisenKati Malisen ja Antti Oksasen.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti