veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

TYÖ & ELÄKE

Komissaari Katainen kannustaa: Opettaja ja ammattiopiskelija, hae apurahaa EU-vaihtoon

Komissaari Katainen kannustaa: Opettaja ja ammattiopiskelija, hae apurahaa EU-vaihtoon
16.11.2017

Työskenteletkö opettajana tai suoritatko ammatillisia opintoja? Kansainvälinen harjoittelu tai vaihto-opiskelu parantaa asemiasi työmarkkinoilla. Nyt kannattaa hakea EU:n Erasmus+-apurahaa ja lähteä vaihtoon, sanoo Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.

Jyrki Katainen totesi Strasbourgissa Euroopan parlamentin kokouksen yhteydessä, että hän haluaisi Suomesta vuosittain vähintään 100 opettajaa ja runsaasti toisen asteen opiskelijoita kansainväliseen työharjoitteluun tai vaihto-opintoihin EU:n jäsenvaltioihin. Tämä onnistuisi mainiosti EU:n Erasmus+ -ohjelman rahoituksella.

”Erasmus-budjetissa riittää rahaa, joten hakemus kannattaa tehdä. Kansainvälisestä kokemuksesta on hyötyä opinnoissa riippumatta siitä, opiskeleeko esimerkiksi lvi-tekniikkaa vai matkailu- ja ravintola-alan ammattilaiseksi”, totesi Katainen Taloustaidolle.

Kataisen mielestä Suomen koulutusjärjestelmä ja opettajien osaaminen ovat jo nyt laadukkaita, mutta kilpailukyvyn kannalta opettajien osaamista pitäisi  edelleen kehittää kaikin mahdollisin tavoin. Erasmus-harjoittelu voisi hänestä sopia myös osalle niistä 40-50-vuotiaista aikuisopiskelijoista, jotka päivittävät osaamistaan työelämässä.

Korkeakouluopiskelijat hakevat jo aktiivisesti vaihto-oppilaiksi Erasmus-ohjelman kautta.

”Opiskelin itse vuonna 1995 Britanniassa Leicesterin yliopistossa Erasmus-vaihto-oppilaana. Vanhemmillani ei olisi ollut varaa lähettää minua ulkomaille opiskelemaan”, sanoi Katainen.

Kataisen mukaan lukuvuosi ulkomailla avarsi parikymppisen opiskelijan näkemyksiä kansainvälisyydestä erittäin paljon.

Jyrki Katainen työskentelee Brysselissä Euroopan komission komissaarina vuosina 2014–2019. Hän toimii komission varapuheenjohtajana  vastuualueinaan työllisyys, kasvu, investoinnit ja kilpailukyky.

ERASMUS-ohjelma (engl. European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) on Euroopan unionin vaihto-opiskelijaohjelma, joka on perustettu vuonna 1987. Vuonna 2014 alkoi ohjelman uusi kausi nimellä Erasmus+. Edellisistä kausista poiketen Erasmus kattaa kaikki vaihdon muodot, esimerkiksi koululaisvaihdon, urheilijavaihdon, harjoittelun ja aikuisten elinikäisen oppimisen vaihdon.

Satu Alavalkama

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti